Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα μοναδικό μοντέλο κυπριακής και βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan UK), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δημόσια πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, είναι πλήρως αδειοδοτημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Η μοναδική αυτή συνέργεια αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus λαμβάνουν ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Ως το μόνο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, επιτρέπει στους απόφοιτους του να αποκτήσουν αυθεντικό βρετανικό πτυχίο, εξοικονομώντας το 70% του κόστους σπουδών τους, σε σύγκριση με πανεπιστήμια στην Αγγλία.

Το University of Central Lancashire συγκαταλέγεται για 7η συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης πανεπιστημίων Times Higher Educa- tion World University Rankings 2021 και βρίσκεται στο 6.5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως (CWUR 2020/1). Μετρώντας σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ανήκει σε μια οικογένεια πέραν των 38,000 φοιτητών σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα πανεπιστήμιο χωρίς περιορισμούς
Θέλοντας να προβάλει το έργο
και τα ιδανικά του, το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου μέσα από την δέσμευση του για την προώθηση

της διαφορετικότητας, των ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης, δηλώνει ένα πανεπιστήμιο χωρίς περιορισμούς, όπου δημιουργεί και ενισχύει μια κουλτούρα ένταξης χωρίς αποκλεισμούς. Πρεσβεύει τον πολιτισμό, αγκαλιάζει τις διαφορετικές προσωπικότητες και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει την κοινότητά του και αναγνωρίζει την αξία που αυτή προσδίδει στην πανεπιστημιακή ζωή και εκπαίδευση.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας, ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές του με
τα προσόντα και τις ικανότητες που απαιτούνται για εργοδότηση στη διεθνή αγορά.

Νέο πρόγραμμα: BSc (Hons)
Media Production
Το BSc (Hons) Media Production κατατάσσεται στο Top 5 του Ηνωμένου Βασίλειου στη ζήτηση των φοιτητών (Complete University Guide 2021).
Τα τελευταία χρόνια, οι πρακτικές που σχετίζονται με τα μέσα και την επικοινωνία γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Καθώς η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης διέρχεται από έναν γρήγορο μετασχηματισμό. Η άνοδος των διαδικτυακών πλατφορμών, μαζί με τις ψηφιακές καινοτομίες των μέσων ενημέρωσης, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες παραγωγής μέσων που μπορούν να προσαρμοστούν και να προοδεύσουν με την εποχή, ενώ παράλληλα παράγουν περιεχόμενο πολυμέσων με ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή καινοτομία και αναδυόμενες τεχνολογίες. Μέσω του άκρως πρακτικού προγράμματος σπουδών, που βασίζεται στην έρευνα και του κλάδου, καθώς και των ολοκαίνουργιων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων μας, θα είστε σε θέση να συνδυάσετε τη γνώση των διαδικασιών και τεχνικών παραγωγής με την επίγνωση των τρεχουσών βιομηχανικών πρακτικών και τεχνικών προτύπων. Ενώ εργάζεστε στο 4K-ready, τυπικό στούντιο παραγωγής τηλεόρασης και ήχου που εκπέμπει, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να είστε δημιουργικοί, δημιουργώντας ένα σύνολο εργασιών που θα επιδείξει το εύρος των διαφορετικών δεξιοτήτων χειροτεχνίας σας και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την καριέρα σας στα μέσα και την τηλεοπτική παραγωγή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει υποτροφίες ύψους 40% (στα αρχικά δίδακτρα) σε νέους φοιτητές για το πρόγραμμα BSc (Hons) Media Production για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον Οκτώβριο 2022. Λεωφόρος Πανεπιστημίου, 12-14, Πύλα, 7080, Λάρνακα, Τ: 24 694 000