Ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο.. όσο του επιτρέπει το μυαλό του

Της Ρούλας Πέτρου

Ευτυχία! Μια έννοια πολυδιάστατη. Για πολλούς η ευτυχία μοιάζει με μακρινό όνειρο, σίγουρα ο δρόμος της ζωής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα χρόνια με δίδαξαν ότι η ευτυχία διδάσκεται όπως ακριβώς διδάσκεται η τέχνη. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν εστιάζει στην ύλη γιατί, αντιλαμβάνεται από νωρίς την ματαιότητα της, τολμά σε προσωπικές και επαγγελματικές αλλαγές. Δεν φοβάται να ρισκάρει όσες φορές και να χρειαστεί γιατί η ζωή για να σου δώσει αυτό που σου αξίζει χρειάζεται γνώσεις, εμπειρίες, πάθος, αγάπη, αφοσίωση, κόπο και συνεχή προσπάθεια, όχι μιζέρια και γκρίνια.

Για να ζήσεις τη ζωή που σου αξίζει είναι σημαντικό να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες που θα σου εξασφαλίσουν ελευθερία και πληρότητα. Μην φοβάσαι να ζήσεις γιατί θα κάνεις λάθος. Μέσα από το λάθος μαθαίνουμε αλήθειες, συναισθήματα, ανθρώπους, τη ζωή. Κανένας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υπεύθυνος για την ευτυχία μας γιατί απλούστατα δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από κανένα.

Αξιοποίησε τα ταλέντα σου, μελέτα, δείξε το πάθος σου, προσπάθησε να ζήσεις μια μέρα το όνειρο σου. Μην αναβάλλεις τη ζωή σου για αργότερα. Ζήσε την κάθε σου μέρα, την κάθε στιγμή με χρώμα, συναίσθημα, αλλά και ποιοτικές στιγμές κοντά σε ανθρώπους που σε αγαπούν και υπάρχει ισοτιμία στην σχέση σας. Μην αφήνεις κανέναν να σβήνει το χαμόγελο από τα χείλη σου.

Αποδέξου τις ανατροπές της ζωής σου. Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει για όλους. Όταν βρούμε την δύναμη να αποδεχτούμε μια κατάσταση δύσκολη, τότε μπορούμε και να προχωρήσουμε και να δώσουμε στην ψυχή μας φώς μέσα από αλλαγές που επιθυμούμε.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες φώς στην ψυχή σου; Αναμφισβήτητα, η ευτυχία για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική. Πολλές φορές πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα μπορεί να είναι αυτά που θα κάνουν κάποιον άλλο να αισθανθεί ευτυχισμένος. Δυστυχώς, στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν απόλυτα δυστυχισμένοι γιατί το άγχος, ο φόβος, η ανασφάλεια, η απογοήτευση, ο πόνος είναι αρνητικά συναισθήματα που φέρνουν σκοτάδι στην ψυχή. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι συγχωρούν και νιώθουν την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα. Εσύ;

Ξόδεψε χρήματα για εμπειρίες, όχι για πράγματα. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου πρέπει να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου, τότε μόνο θα ζήσεις όλα όσα ονειρευόσουν. Μην ξεχνάς πως απλά πράγματα αλλά σημαντικά, όπως το να βοηθάς άλλους ανθρώπους, η μουσική, το περπάτημα και ο ύπνος φέρνουν ηρεμία και δημιουργούν ευτυχία στη ζωή σου. Η ευτυχία υπάρχει γύρω σου. Μάθε να την βλέπεις. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος. Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά όσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Μην ξεχνάς.. “Η ευτυχία μοιάζει με πεταλούδα, που όταν την κυνηγάς ποτέ δεν φτάνεις, μα όταν σταματήσεις το κυνήγι και ηρεμήσεις θα να έρθει πάνω σου”.