Ο άντρας που εκτιμά την αξία σου δεν θα σε αφήσει να φύγεις

Της Ρούλας Πέτρου

Στην αγάπη βάζω τελεία!. Γιατί είναι κάτι απόλυτο. Είναι τα πάντα κατά την γνώμη μου. Το ωραιότερο μεθύσι της ζωής είναι ο έρωτας  και το ζουν μόνο εκείνοι που δεν δειλιάζουν. Όλες λατρέψαμε το τραγούδι “When a man loves a woman”…ένα υπέροχο τραγούδι – ύμνος στην αγάπη εκείνου για εκείνη – «Όταν ένας άντρας αγαπά μια γυναίκα. Αυτό το τραγούδι μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί το μήνυμα που περνάει σε εμάς είναι η δύναμη της αγάπης. Η αληθινή αγάπη και οι αντιστάσεις της δοκιμάζεται στα δύσκολα και συνειδητοποιείς αν ο σύντροφος σου αξίζει να είναι στην ζωή σου. Το ίδιο ισχύει βέβαια και όταν μια γυναίκα αγαπά έναν άνδρα. Δυστυχώς στις μέρες μας που ανάμεσα σε όλα, υπάρχει και κρίση στις αξίες, οι περισσότερες σχέσεις είναι επιφανειακές κι ευκαιριακές. Τι φταίει; Πολλά!!!

Οι έντονοι ρυθμοί που ζούμε, η οικονομική κρίση, οι λάθος εντυπώσεις και ιδέες όσον αφορά τις γυναίκες από το εξωτερικό, η έλλειψη παιδείας, η έλλειψη ηθικής και αξιών, η έλλειψη σεβασμού προς την γυναίκα, το χρήμα και φυσικά το «τι θα πει ο κόσμος» απασχολεί ακόμα και την δική μας γενιά. Τι εννοώ με αυτό; Ότι η λάθος νοοτροπία όσον αφορά τη ζωή μας, τις σχέσεις, την οικογένεια, τον σύντροφο μας οδηγούν αρκετές φορές στις λάθος επιλογές. Αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν την φωνή της καρδιάς τους δεν θα υπήρχε ίσως τόση μοναξιά και δυστυχία εκεί έξω.

Όσο πιο νωρίς καταλάβουν οι άνθρωποι ότι τη ζωή μας εμείς την ορίζουμε, ούτε οι γονείς μας, ούτε οι φίλοι αλλά ούτε και οι απόψεις τρίτων προσώπων, τόσο πιο νωρίς θα κάνουν σωστές επιλογές και θα επιλέξουν ένα σύντροφο με σωστά κριτήρια, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι για τον κάθε ένα είναι διαφορετικά, υπάρχει όμως ένα αλλά…γιατί δεν φτάνει να υπάρχει χημεία δυνατή μεταξύ των δύο, χρειάζεται επικοινωνία σωστή, συζητήσεις, διάλογος, σεβασμός, εμπιστοσύνη, έρωτας, αγάπη και κυρίως κάτι πολύ σημαντικό το οποίο σε διδάσκουν οι εμπειρίες στην ζωή σου και αυτό είναι το περιεχόμενο του ανθρώπου που υπάρχει στην ζωή σου. Αυτό το περιεχόμενο λοιπόν επιβάλλεται να είναι χρυσαφένιο. Ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη που σου εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και γαλήνη στην ψυχή σου. Ένας άνθρωπος που θα σε θαυμάζει και σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο για όλα αυτά που είσαι και δεν θα διστάζει να σε διεκδικεί κάθε μέρα με πάθος και αγάπη. Ένας άντρας που αγαπά αληθινά μια γυναίκα δεν μπορεί και δεν θέλει να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτήν, τη θέλει γιατί την επιθυμεί πραγματικά και όχι για να γεμίσει τον χρόνο του. Βάζει στην άκρη τον εγωισμό του και την διεκδικεί. Δεν διστάζει να εκδηλώσει τα συναισθήματα του».

«Είμαι τυχερός που ήρθες στην ζωή μου» πόσο υπέροχη φράση όταν κάποιος τη νοιώθει και τη λέει. Η ζωή είναι σύντομη και γι’ αυτό καλό είναι όλοι να ζήσουμε έστω και μια «αληθινή» σχέση αγάπης στη ζωή μας. «Κράτα αυτόν/ή που αγαπάς κοντά σου, πες της πόσο πολύ την χρειάζεσαι. Κανείς δεν σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Αν την αγαπάς αληθινά να της το δείχνεις, να της το λες, να μένεις βράχος δίπλα της σε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε. Για την γυναίκα ο «άνθρωπος» της είναι αυτός που θα την εμπνεύσει και θα της παρέχει σιγουριά, καθώς επίσης πάρα πολύ σημαντικά είναι ο τρόπος, η ωριμότητα και η σοβαρότητα που ένας άνδρας διαχειρίζεται την σύντροφο του, την σχέση μεταξύ τους, τον περίγυρο της αλλά και όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Ένας άντρας που αγαπά αληθινά θα παλέψει για εκείνη που αγαπάει  γιατί ξέρει ότι μπορεί να μην ξανασυναντήσει ποτέ μια τέτοια γυναίκα και μάχεται να την κρατήσει στην ζωή του. Οι σχέσεις είναι αγώνας καθημερινός που θέλει προσπάθεια και αφοσίωση. Οι γυναίκες για να είναι πραγματικά ευτυχισμένες πρέπει να επιθυμούν μόνο συντρόφους που τους χαρίζουν αγάπη.

Ένας άντρας που σε αγαπά αληθινά θα κάνει τα πάντα για να μην σε χάσει, να μην σε πληγώσει και να μην σου προκαλέσουν αγκάθια στην ψυχή κάποιες πράξεις του γιατί  την αγάπη δεν μπορεί να την αντικαταστήσει ούτε το χρήμα, ούτε οι ψεύτικοι άνθρωποι με ωραίο περιτύλιγμα. Δεν θα ρισκάρει να σε χάσει για τίποτα και για κανέναν γιατί πολύ απλά εσύ θα είσαι η ζωή του, η λάμψη στα μάτια του και το φώς στην ψυχή του.

Ο «άνθρωπος» σου να θυμάσαι είναι αυτός που θα σε πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα. Θα σου δίνει ζωή χωρίς να σου «κλέβει» ανάσες. Θα σε στηρίζει στα δύσκολα και θα γελάει μαζί σου στα όμορφα. Θα μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις του, θα πονάει όταν πονάς, θα σε αγκαλιάζει και θα νιώθεις ευτυχισμένη/ος.

Όταν ένας άντρας αγαπάει αληθινά μια γυναίκα γίνεται η αδυναμία του και όταν μια γυναίκα αγαπά αληθινά έναν άντρα, γίνεται η δύναμη της.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news