Οι βελονιές της Παναγίας σε Σαουδάραβα

Της Ρούλας Πέτρου

Η φιλεύσπλαχνη Παναγία, μητέρα του Ιησού  Χριστού, είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και σεβαστή από τους χριστιανούς και όχι μόνο. Είναι συνυφασμένη με πολλούς θρύλους που φανερώνουν την αγάπη της και τον πόνο της για τον απλό άνθρωπο. Συνέβησαν διάφορα θαύματα της Παναγίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που προκαλούν δέος. Η Παναγία κατέχει ιδιαίτερη θέση στην χριστιανική διδασκαλία και πίστη, ενώ αποτελεί σεβάσμιο πρόσωπο και στο Ισλάμ.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας διηγήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή.

Παντρεύτηκε λοιπόν πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη, αφού ο νόμος τους επιτρέπει να έχουν μέχρι και  τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος, πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στην Συρία, όπου ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία, πόνο και θλίψη στα πρόσωπα τους και τότε πήρε το θάρρος  και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι. Το ζευγάρι του ανοίχθηκε και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.

Ο μουσουλμάνος οδηγός τους είπε ότι στην Συρία οι χριστιανοί και μάλιστα οι ορθόδοξοι έχουν το μοναστήρι της  Παναγίας της Σειδενάγιας που σημαίνει « Κυρία Δέσποινα» και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στην θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε.  Ενθουσιασμένος ο Σαουδάραβας  και η γυναίκα του ζήτησαν από τον ξεναγό να τους πάει  στην Μονή και του υποσχέθηκαν ότι εάν η γυναίκα μείνει έγκυος και αποκτήσουν παιδί θα πρόσφερε στον ίδιο 20.000 δολάρια και 80.000 στην Μονή. Έκαναν ότι έπρεπε και η γυναίκα βρέθηκε έγκυος. Γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, θαύμα της Παναγίας μας . Ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάξιμο του και τηλεφώνησε στον  οδηγό εκείνο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως πανούργος και κακός  ειδοποίησε άλλους δυο φίλους του να πάνε μαζί του και δολίως να τον σκοτώσουν  και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του. Αυτοί αντί να τον πάνε στο Μοναστήρι τον οδήγησαν  σε έρημο μέρος , τον έσφαξαν κόβοντας του πρώτα το κεφάλι, καθώς και τα υπόλοιπα  μέρη του σώματος του σε κομμάτια και αντί να τον πετάξουν εκεί, τον έβαλαν στο πόρτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου για να τον πετάξουν σε άλλο ερημικό μέρος.  Για κακή τους  τύχη όμως χάλασε το αμάξι στον εθνικό δρόμο. Κάποιος περαστικός οδηγός τους ρώτησε αν θέλουν βοήθεια και αυτοί αρνήθηκαν. Ο οδηγός όμως είδε να στάζει αίμα κάτω από το πόρτ-μπαγκάζ και ενημέρωσε την αστυνομία γιατί του φάνηκαν ύποπτοι. Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και έδωσαν διαταγή να ανοίξουν το πόρτ-μπαγκάζ.  Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιής, ολοζώντανος,  με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος. Μόλις τώρα τους είπε η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του αφού του έραψε όλο του το σώμα πρώτα.  Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες  τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές.  Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές,  εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το θαύμα. Τα ράμματα ήταν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Ομολογούσε ότι τον έραψε η Παναγία με την δύναμη του Υιού της.  Πήγε μαζί με όλους τους δικούς του στο Μοναστήρι ο αναστηθείς , ευχαρίστησαν την Παναγία Σαιδενάγια  και αντί του ποσού των 80.000 δολαρίων πρόσφερε στην Μονή το ποσό των 800.000 δολαρίων για την ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.  Ο ίδιος  σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό θαύμα και δηλώνει ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, αλλά βαφτίστηκε μαζί με την γυναίκα του και το παιδί τους Χριστιανοί. Το θαύμα αυτό τάραξε τις Αραβικές μουσουλμανικές  χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή , δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.

Όταν βρεθείς μέσα σε θλίψη μην απελπίζεσαι, ύψωσε το βλέμμα σου προς τα επάνω, επειδή τότε και οι προσευχές είναι καθαρότερες και η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη.

Ο Χριστιανός χρειάζεται δύο φτερούγες για να πετάξει και να πάει στον Παράδεισο: την ταπείνωση και την αγάπη. ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)