Μ’ ένα φιλί σου ξεκίνησε η ζωή μου – Της Ρούλας Πέτρου

Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Εμένα με νοιάζει τι λένε τα μάτια σου. Αυτά είναι ο κόσμος μου!

Πόσα χιλιοειπώθηκαν αλήθεια για τον έρωτα, αυτό το υπέροχο συναίσθημα το οποίο όταν είναι αμοιβαίο είναι η απόλυτη δύναμη, η κινητήριος δύναμη που σου δίνει ανάσες, οξυγόνο, ζωή. Λένε πως πρέπει να φιλήσεις πολλά «βατράχια» μέχρι να φιλήσεις τον πρίγκιπα σου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ζωή. Για να δεις το ουράνιο τόξο, πρέπει να έχεις αντέξει και την βροχή. Μεγάλη αλήθεια! Ας μην ξεχνάμε πως η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά όσο πιο μακριά μπορούν να φτάσουν. Πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν την αγάπη σαν γλυκόπικρο κρασί και δεν έχουν άδικο γιατί υπάρχουν όλων των ειδών σχέσεις έρωτα και αγάπης. Υπάρχουν και σχέσεις που παρόλο που εμπεριέχει η σχέση τους το πάθος και τον έρωτα, κάποιες συγκυρίες ή τρίτα άτομα που ζηλεύουν την αγάπη του ζευγαριού και διάφοροι άλλοι λόγοι δεν βοηθούν την σχέση να εξελιχθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει στο τέλος η πίκρα, η απογοήτευση και ο πόνος ψυχής αφού τις πλείστες φορές επέρχεται ο χωρισμός. Άλλοι λόγοι που οι ερωτευμένοι κάθονται στα κάρβουνα στις αρχές μιας σχέσης είναι η ζήλεια, αφού ο έρωτας σε τυφλώνει και δεν σε αφήνει να δεις καθαρά την δυναμική της παρουσίας σου, της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου και οδηγείσαι σε κωμικοτραγικές καταστάσεις κάποιες φορές αφού χάνεις τον εαυτό σου και τον έλεγχο γενικότερα και το μικρό και το ασήμαντο το κάνεις μεγάλο. Ο έρωτας σε μεταμορφώνει, είναι απειλή, πάθος, λαχτάρα και επιθυμία, μαθαίνεις την δύναμη σου, τις αντοχές σου, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο κάποιες φορές γιατί η ψυχή σου είναι όπως το γιασεμί που μυρίζει και μόνο όμορφα και γαλήνια αισθήματα σου προκαλεί. Κάτι πολύ ιδιαίτερο και όμορφο που γράφτηκε για τον έρωτα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας είναι: « Ο έρωτας είναι η γέφυρα για την αγάπη και η αγάπη  είναι η δικαίωση του έρωτα. «Είναι μια φράση με μεγάλη σημασία. Να θυμάστε πως εάν δεν συμμετέχει ο εσωτερικός μας κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει έρωτας και αγάπη. Η αγάπη είναι η νίκη του θανάτου.

Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε μαζί μου αλλά το καλοκαίρι όλα είναι πιο όμορφα. Γι’ αυτό  ξεζουμήστε το καλοκαιράκι και περπατήστε κοντά στο κύμα της θάλασσας μόλις ξημερώσει με τον έρωτα σας, κάνετε ένα βραδινό μπανάκι αγκαλιά, ξημερωθείτε στην βεράντα του σπιτιού σας πίνοντας δροσιστικά ποτά και τρώγοντας γλυκά και παγωτά, βάλτε μουσική και διασκεδάστε με την ψυχή σας. Κάντε ένα βραδινό περίπατο πιασμένοι χέρι χέρι. Απολαύστε το ψάρι σας παραλιακά και όσοι μπορείτε πηγαίνετε μια εκδρομή, ένα ταξίδι και ξέρετε γιατί; Ζώντας όμορφες εμπειρίες δημιουργείτε ανάσες ζωής και να θυμάστε πως τα απλά πράγματα είναι τα πιο όμορφα στη ζωή.

Μ’ ένα φιλί σου ξεκίνησε η ζωή μου. Μην ξεχνάς πως μπορεί να ξεκινήσει και η δική σου φίλη μου όταν συναντήσεις ένα μεγάλο έρωτα, δυνατό που θα σου δώσει φως στην ψυχή σου, ανάσες ζωής, πολλές αγκαλιές, φιλιά και όμορφες στιγμές για μια ζωή, φτάνει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ψάχνουμε το άλλο μας μισό αλλά έναν άνθρωπο που να έχουμε κοινές αξίες, θέλω και όνειρα για τη ζωή και το πιο σημαντικό να έχουμε το πάθος και τον ζήλο να τα πραγματοποιήσουμε μαζί. Καταλαβαίνεις ότι αγαπάς όταν ξεχνάς το εγώ και για εσένα υπάρχει το εμείς. Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι από καρδιάς. Ο υπέροχος Στρατής Μυριβίλλης μας έμαθε πως «Ο έρωτας είναι το κουκούτσι της ζωής. Η μυγδαλόψυχα της. Εκεί μέσα είναι κλεισμένες όλες οι δυνατότητες της αιωνιότητας της ζωής. Όλα τα άλλα είναι φλούδες και ζουμιά.»