Μας ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου μας και όχι των κομμάτων

Ότι πάθαμε σε τούτο τον τόπο το πάθαμε επειδή διαχρονικά όλες οι άστοχες ή υστερόβουλες αποφάσεις, που προκάλεσαν κόστος και πόνο στον κόσμο, είχαν τη σιωπηρή και συνένοχη έγκριση όλων ή των περισσότερων, γιατί πάντα υπήρχε στο παρασκήνιο μια δίκαιη μοιρασιά των λαφύρων.

Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

Ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης πάει να γίνει μεσοβέζικος, όπως σχεδόν όλες οι δουλειές που πιάνει να κάνει η πολιτική μας ηγεσία. Κρίμα στα λεφτά που πέταξαν (πάλι) από την τσέπη μας σε μελέτες και εκθέσεις. Άλλα τους είπαν οι εμπειρογνώμονες και άλλα κάνουν. Θα ισχύσει ξανά ο κανόνας, αντί να δουν το συμφέρον του πολίτη κοιτάνε το συμφέρον των κομμάτων.

Έφερε η κυβέρνηση Βρετανούς ειδικούς και είπαν να φτιάξουμε 5 δήμους. Έφεραν οι δήμοι Ιταλούς ειδικούς και μας είπαν να φτιάξουμε 12 δήμους. Τελικά φαίνεται ότι πάνε για 21 δήμους.

Για να υπάρχουν αρκετοί σε κάθε επαρχία ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Τα είπαμε πολλές φορές: ότι πάθαμε σε τούτο τον τόπο το πάθαμε επειδή διαχρονικά όλες οι άστοχες ή υστερόβουλες αποφάσεις, που προκάλεσαν κόστος και πόνο στον κόσμο, είχαν τη σιωπηρή και συνένοχη έγκριση όλων ή των περισσοτέρων, γιατί πάντα υπήρχε στο παρασκήνιο μια δίκαιη μοιρασιά των λαφύρων.

Ζω στο Παραλίμνι εδώ και 34 χρόνια, ελάχιστα χιλιόμετρα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι πια για μένα ο τόπος μου. Αγαπώ τη θάλασσα, τη γη, τον αέρα, την ΕΝΕΡΓΕΙΑ που εκπέμπει αυτή η περιοχή. Αγαπώ τους ανθρώπους της. Είμαστε όλοι ένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο και ΕΝΑΣ πρέπει να είναι ο δήμος. Διαφωνώ με την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, εναντίον της δημιουργίας ενός ισχυρού δήμου στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, για πολιτικούς λόγους που έχουν να κάνουν, λένε, με το θέμα της απελευθέρωσης της Αμμοχώστου. Θεωρώ εντελώς αβάσιμο το επιχείρημα. Τι σχέση έχει ο αγώνας μας για απελευθέρωση της Αμμοχώστου, με το αν θα υπάρχουν ένας ή περισσότεροι δήμοι στην περιοχή; Με το να έχει δύο ή τρεις δήμους στα Κοκκινοχώρια, ενισχύεται ο αγώνας για την απελευθέρωση ενώ αν είναι ένας ο δήμος η εθνική μας υπόθεση αδυνατίζει; Πραγματικά εδώ και χρόνια, που ακούω αυτή τη θέση, δεν μπορώ να κατανοήσω τη διασύνδεση και διαρκώς προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο πραγματικός λόγος.

Επίσης δε με ενδιαφέρει αν το ΑΚΕΛ θέλει ενωμένη την Δερύνεια με το Φρέναρος, για να έχει δικό του δήμαρχο και τα άλλα κόμματα θέλουν να του κάνουν την εξυπηρέτηση για να ρυθμιστούν τα μεταξύ τους ανταλλάγματα.

Δεν με ενδιαφέρει αν έχει Παραλιμνίτες ή Αγιανναπίτες ή Σωτηρκάτες υποψήφιους που φοβούνται ότι δε θα μπορέσουν να εκλεγούν αν συνενωθεί όλη η ελεύθερη Αμμόχωστος. Του καθενός οι προσωπικές φιλοδοξίες δε με αφορούν.

Με αφορά αυτός ο τόπος να προκόψει. Αν γίνει ένας δήμος, θα είναι πανίσχυρος. Θα μπορέσει να στηρίξει και τις αγροτικές κοινότητες, οι οποίες θα δεινοπαθήσουν, αν φτιάξουν δικό τους δήμο, όπως σκέφτονται να κάνουν στη μοιρασιά τα κόμματα. Θα μπορέσει να στηρίξει τον κάθε του πολίτη με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.

Με την ελπίδα ότι θα ενταχθεί σύντομα σ’ αυτό τον δήμο, με την απελευθέρωσή της, η πρωτεύουσα και κόσμημα της επαρχίας μας, η Αμμόχωστος, υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την συνένωση όλων των δήμων και κοινοτήτων της Ελεύθερης Αμμοχώστου, σε ένα και μόνο δήμο. Για να έχουμε ισχυρή οικονομία και ισχυρή φωνή σε κάθε κέντρο λήψεως αποφάσεων, για να μας υπολογίζουν όλοι, για να έχει επιτέλους η περιοχή μας την προσοχή και την φροντίδα που της αξίζει από το κράτος.

*Διευκρινίζω ότι δεν ενδιαφέρομαι ούτε για δήμαρχος, ούτε για δημοτικός σύμβουλος αλλά και ούτε θα κατέλθω ξανά ως υποψήφιος βουλευτής. Ό,τι γράφω είναι αυτά που σκέφτομαι και νιώθω ως ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news