Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου

Της Ρούλας Πέτρου

Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να πιστεύεις στον εαυτό σου λοιπόν και όχι στην γνώμη των άλλων. Εάν το κάνεις  όλα είναι δυνατά. Κάποτε ο αλησμόνητος Αριστοτέλης Ωνάσης  είχε πει  πως η μεγαλύτερη περιουσία είναι να αγαπήσεις πολύ τον εαυτό σου και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θα σε προδώσει ποτέ. Τελικά είμαι σίγουρη τώρα πια πώς ευτυχισμένος  άνθρωπος είσαι όταν  δεν έχεις προσδοκίες από κανέναν. Επιβάλλεται ότι και να συμβαίνει  να μάθουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Να θυμάστε πάντα πως  η πίστη και  η προσευχή είναι μεγάλη δύναμη. Να έχετε δύναμη ψυχής, πείσμα  και να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Η ζωή μοιάζει με καρδιογράφημα. Μας αρέσει ή όχι αυτή είναι η αλήθεια. Έχει τα πάνω και τα κάτω της, είναι ήλιος και φεγγάρι, σκοτάδι και φώς.

Όσες φορές και να πέσουμε κάτω γιατί η ζωή, μια κατάσταση, ένας άνθρωπος προσπάθησε να μας λυγίσει πρέπει να σηκωθούμε ξανά γιατί αλλιώς θα οδηγηθούμε στην αυτοκαταστροφή και δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να αξίζει να χάσουμε τον εαυτό μας, το χαμόγελο μας  και να βάλουμε κόκκινη γραμμή στα όνειρα μας.

Όσο πιο νωρίς αποδεχτούμε πως οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, δεν νιώθουν και συνεπώς είναι αδύνατον να πράξουν όπως και εμείς σε μια δύσκολη απόφαση, σε μια κατάσταση που χρειάζεται μαγκιά και  γερά κότσια, τόσο πιο πολύ θα προστατέψουμε τον εαυτό μας από ψυχικό και σωματικό πόνο. Θα μου πείτε αυτό είναι αναπόφευκτο. Ίσως!  Μπορούμε όμως να καταλαγιάσουμε την δυναμική του πόνου  και  τέλος να τον μηδενίσουμε , να κοιτάξουμε μπροστά εάν γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας. Όλα έχουν ένα τέλος σε αυτή τη ζωή όμως κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή . Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ και να σας πω και ένα μυστικό; Όλα περνούν. Όλα αλλάζουν, φτάνει να μάθεις να έχεις φωτιά στην ψυχή σου γιατί το ισχυρότερο όπλο της γης είναι η φλόγα της ανθρώπινης ψυχής. Σημασία έχει στη ζωή μας να υπάρχουν μόνο όμορφοι άνθρωποι, μην αφήνετε κανέναν άνθρωπο και καμία κατάσταση να δηλητηριάζει την ψυχή σας .Στη ζωή μας χρειαζόμαστε αλήθειες, ανθρώπους που μας αγαπούν, μας εκτιμούν, μας σέβονται και συνεπώς μας θαυμάζουν για το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και κυρίως για την δυναμική του μυαλού και του πνεύματος μας , για τις πράξεις μας και κυρίως για το περιεχόμενο μας σαν άνθρωποι.

Άνθρωπος χωρίς ενσυναίσθηση για εμένα είναι άνθρωπος χωρίς ψυχή. Δεν έχει σημασία πόσο όμορφος άνθρωπος είσαι εξωτερικά αλλά πόσο τραβηχτικός είσαι και η έλξη συμβαίνει όταν ο άνθρωπος έχει όμορφη αύρα, είναι φωτεινό πλάσμα, έχει ενσυναίσθηση, χιούμορ και χαμόγελο. Τα όμορφα όμως  τα θαυμάζουμε, δεν τα φθονούμε, δεν χαιρόμαστε με κάτι άσχημο ή δύσκολο που μπορεί να τύχει στην ζωή τους γιατί τότε είμαστε σάπιοι και ο σάπιος άνθρωπος δεν θα βρει ποτέ την γαλήνη και την ηρεμία στην ψυχή του, ενώ ο όμορφος άνθρωπος θα κοιτάξει ψηλά στον ουρανό, θα πάρει βαθιές ανάσες και θα δώσει καινούριες μάχες για να κερδίσει τα δικά του αστέρια που θα δώσουν φώς ξανά στην ζωή και την ψυχή του. Γιατί; Γιατί έτσι πρέπει, επιβάλλεται, γιατί έτσι είναι η ζωή. Τελεία. Μάθε να υψώνεις ανάστημα ακόμα και εάν ο πόνος σε έχει γονατίσει, χαμογέλα στη ζωή και θα σου χαμογελάσει και αυτή ακόμα πιο πλατιά. Περίμενε λίγο και θα το δεις.

Άλλωστε τα άδικα δεν ευλογήθηκαν και δεν θα ευλογηθούν ποτέ από τον Θεό. Εξάλλου υπάρχει και το κάρμα στην ζωή και εάν δεν το πιστέψατε μέχρι σήμερα, καλύτερα να το κάνετε γιατί ναι λοιπόν η ζωή αργά ή γρήγορα επιστρέφει συμπεριφορές. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα είναι για όλους. Μεγάλες αρετές  η καλοσύνη  και ο σεβασμός.

Το ηλιοβασίλεμα είναι η απόδειξη πως σ ’αυτό τον κόσμο, ότι δύει και ανατέλλει  δεν τελειώνει ποτέ, όπως η αγάπη, ο έρωτας, η ελπίδα, η προσπάθεια, το γέλιο, τα όνειρα και ίσως ένας καλύτερος κόσμος.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news