Μάζεψε όσο καλοκαίρι μπορείς για τους χειμώνες σου

Της Ρούλας Πέτρου

Κάπου διάβασα ένα απόφθεγμα, που μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας. “Τα πιο όμορφα καλοκαίρια μας τα χρωστάμε σε αυτούς που ήταν δίπλα μας  στους πιο δύσκολους χειμώνες μας”. Μεγάλη αλήθεια. Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά οφείλουμε να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας, την αγάπη μας και να έχουμε μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά ψυχής για τους φίλους και φίλες μας, γνωστούς ή ακόμα και άγνωστους κάποιες φορές , που έτυχε να μας τραβήξουν από τα μαλλιά ενώ εμείς βυθιζόμασταν και φτάσαμε στον πάτο. Η ζωή αλλά και οι άνθρωποι υπάρχουν φορές που μας οδηγούν στο απόλυτο σκοτάδι. Και όμως έρχονται την πιο κατάλληλη στιγμή κοντά μας θεόσταλτοι με ένα μαγικό τρόπο κάποιοι άλλοι όμορφοι  άνθρωποι  για να μας οδηγήσουν ξανά στο φώς. Μας βοηθούν να βρούμε ξανά τον εαυτό μας, την υγεία μας, την αυτοεκτίμηση μας, αλλά και να χαμογελάσουμε ξανά στη ζωή, γιατί. Να ξέρετε  πως η ζωή μας χαμογελάει ακόμα πιο πλατιά όταν της κλείνουμε το μάτι και της χαμογελάμε. Πόσο σοφό αλήθεια το ρητό “Η αγάπη είναι ζωή και η ζωή είναι αγάπη.” Και επειδή η ζωή δεν είναι για όλους πάντα καλοκαίρι, μάζεψε όσο καλοκαίρι μπορείς για τους χειμώνες σου. Η ζωή είναι όμορφη, πολύ. Φτάνει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά σε ότι όμορφο και αληθινό υπάρχει. Η ζωή μας αποδεικνύει  περίτρανα κάθε μέρα  πως η ευτυχία βρίσκεται σε μικρά πράγματα που όμως γεμίζουν την ψυχή μας. Να είσαι κοντά σε ανθρώπους που σε αγαπάνε χωρίς όρια γιατί η αγάπη δεν μετριέται. Μην αφήνεις κανένα τοξικό άνθρωπο η κατάσταση  να σου δηλητηριάζει την ψυχή. Εάν χρειαστεί ζήτα βοήθεια πριν να είναι αργά. Μπορείς!

Μην ξεχνάς πως η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες, τις μεγάλες ευκαιρίες όμως  που μπορούν να μας φέρουν τις ισορροπίες που χρειαζόμαστε στη ζωή μας και να μας οδηγήσουν στην ευτυχία, στην εσωτερική γαλήνη που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό μας μην τις αφήσεις να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σου. Είναι κρίμα. Και καλύτερα να μετανιώσεις μια μέρα για τα ρίσκα που πήρες παρά να έχεις απωθημένα. Η ζωή είναι για να την ζεις. Μην φοβάσαι να τολμάς και να θυμάσαι πως η υπομονή, η επιμονή, το πάθος και η αγάπη μπορούν να γίνουν μεγάλοι σύμμαχοι στη ζωή μας και  με πίστη, ταπεινότητα και σκληρή δουλειά τα όνειρα μας θα πάρουν σάρκα και οστά. Και είναι τόσο μοναδικό το συναίσθημα να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τα ταλέντα σου και να εξελίσσεσαι αλλά και να μοιράζεσαι με πολύ κόσμο εκεί έξω με οποιοδήποτε τρόπο μπορείς  τα συναισθήματα σου, τις σκέψεις σου, την δύναμη της ψυχής σου και να τους προτρέπεις πάντα για τα καλύτερα.

Η ζωή με το πέρασμα των χρόνων μας μαθαίνει πως η συγχώρεση είναι νη λύτρωση της ψυχής. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μπορεί να σου φερθούν τόσο διαβολικά που το μόνο που θες είναι να μείνουν απλά μακριά σου.

Αγαπώ το καλοκαίρι! Μύρισε καλοκαίρι! Περπάτα ξυπόλυτη/ος  τα ξημερώματα  πάνω στα κύματα της θάλασσας, πήγαινε με καλή παρέα , τον σύντροφο σου  για βραδινό μπανάκι, ξάπλωσε στο μπαλκόνι σου όταν δροσίσει και διάβασε ένα βιβλίο, άναψε κεριά με υπέροχες μυρωδιές και βάλε μουσική, χόρεψε, τραγούδα, ζήσε. Φτιάξε ωραία μυρωδάτα φαγητά, νόστιμα γλυκά, αφέσου στους ρυθμούς του καλοκαιριού, των χρωμάτων, ταξίδεψε, πρόσφερε ότι μπορείς στον συνάνθρωπο σου. Άφησε πίσω σου όλα τα σκοτάδια και επέλεξε να ζεις στο φως και να θυμάσαι αυτό που έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας “Οι άνθρωποι  δεν προσέχουν εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι όταν είναι ευτυχισμένοι και όταν σας πουν δεν μπορείς, είναι δύσκολο να τα καταφέρεις να τους απαντήσετε “κοίτα να μαθαίνεις”. 

Σας εύχομαι από καρδιάς καλό καλοκαίρι να έχετε!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news