Καλοτάξιδο το 2024 – Της Ρούλας Πέτρου

Καλοτάξιδο το 2024! Ένας καινούριος χρόνος ξεκινά, ένα καινούριο βιβλίο ζωής. Το βιβλίο λέγεται ευκαιρία. Στο χέρι μας είναι να γεμίσουμε τις σελίδες του με όμορφα χρώματα, ξεχωριστές εμπειρίες, όμορφους ανθρώπους, αληθινούς φίλους, πολύτιμες στιγμές με τα παιδιά μας, τον σύντροφο μας, την οικογένεια μας. Θωράκισε την καρδιά σου με αγάπη και η ψυχή σου θα γεμίσει φως, φτάνει να το πιστέψεις και να θυμάσαι πώς όταν θέλουμε κάτι πολύ και προσευχόμαστε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας.

Σημασία έχει να είσαι μαχητής, ότι και να γίνει να μην τα παρατάς ποτέ για κανέναν και για τίποτα. Η ζωή είναι όμορφη και συνάμα δύσκολη τις περισσότερες φορές. Είναι μονόδρομος η ζωή κάποιες φορές  και δεν μπορούμε να έχουμε πάντα τον έλεγχο της ζωής μας αφού όλα μπορούν να αλλάξουν σε μία μόνο στιγμή, γι’ αυτό επιβάλλεται να ζούμε με πάθος, να είμαστε δημιουργικοί και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε. Ακολούθησε τα θέλω σου και όχι τα πρέπει της κοινωνίας. Μην προσπαθείς να κλείσεις την ζωή σου σε κουτάκια σε αυτό τον γυάλινο κόσμο που ζούμε. Όλα είναι απρόβλεπτα! Και τα όμορφα και τα δύσκολα, αλλά και τα άσχημα. Όταν σκέφτεσαι θετικά προσελκύεις όμορφα πράγματα στην ζωή σου. Μην περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου όταν κάθεσαι στον καναπέ σου κάθε μέρα και κλαις την μοίρα σου. Θα το λέω πάντα γιατί είναι μια μεγάλη αλήθεια το γεγονός ότι ο χαρακτήρας μας και η δύναμη ψυχής καθορίζει τις πιο πολλές φορές τη ζωή μας.

Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να μαθαίνουμε μέσα από αυτά, τα παθήματα. Να γίνονται μαθήματα, να μας εξελίσσουν και να μας οδηγούν σε καλύτερα μονοπάτια. Όσες φορές και να χτυπήσει ανελέητα η ζωή έναν άνθρωπο με δύσκολα γεγονότα να θυμάστε πώς πάντα υπάρχει μια χαραμάδα φως. Μπορούν δυστυχώς να συμβούν πολύ άσχημα γεγονότα σε ανύποπτο χρόνο στον κάθε ένα τα οποία είναι σκληρά και μη διαχειρίσιμα πολλές φορές. Γι’ αυτό ας αγαπήσουμε και ας  φροντίσουμε την καινούρια χρονιά τον εαυτό μας όπως του αξίζει.

Γίνε λοιπόν και εσύ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ζήσε στο έπακρο, γέλα δυνατά, χαμογέλα, μάθε την αξία της προσφοράς, διάβασε βιβλία και ταξίδεψε όσο μπορείς γιατί είναι μεγάλος πλούτος, γεμίζει η ψυχή σου από όμορφα χρώματα, αρώματα, καινούριες εικόνες και εμπειρίες. Ράντισε λοιπόν τον κήπο της καρδιάς σου με όμορφους ανθρώπους που έχουν αξιοπρέπεια, ξέρουν να αγαπούν, να σέβονται, έχουν ενσυναίσθηση και παιδεία. Όσοι είναι κακεντρεχείς και ζηλιάρηδες δεν χαίρονται για πολύ. Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές γι΄άυτό και εσύ κάνε το καλό και ριχτό στο γιαλό όπως λέει και μια παροιμία. Κράτα απόσταση από ότι και όποιον σου χαλά την ψυχική σου ηρεμία. Η ζωή είναι ένας διαρκές αγώνας και εμείς επιβάλλεται να δίνουμε τις μάχες μας για να είμαστε όσο πιο ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι μπορούμε ακόμα και εάν χρειαστεί να τα μηδενίσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Καρδιές γεμάτες ΑΓΑΠΗ χρειάζεται να έχουμε. Αληθινή και ουσιαστική. Μπροστά σε αυτή, ποιο πρόβλημα μπορεί να αντέξει; Μην χαραμίζεις την ψυχή σου για ανάξια και τοξικά ανθρωπάκια. Μάθε να ξεχωρίζεις τα λουλούδια γύρω σου. Δεν μυρίζουν όλα το ίδιο. Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά, ευλογία και χαρές στο σπιτικό σας, υγεία και τύχη το 2024!