Η μεγαλύτερη σου δύναμη; Η ευαισθησία σου

Ένας ευαίσθητος χαρακτήρας δε δυσκολεύτηκε ποτέ να δει πίσω ή κάτω από το προφανές, ούτε προβληματίστηκε ποτέ για τις αισθήσεις του, αλλά αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τις πτυχές των άλλων.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου από νεαρή ηλικία οι άνθρωποι εκπαιδεύονται στο να κρύβουν τα συναισθήματα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η φαινομενικότητα ενός σκληρού ανθρώπου, είναι πιο αρεστή, έναντι ενός αδύναμου. Όταν κάποιος εκφράσει την ευαισθησία του, ίσως είναι τότε που τα πράγματα περιπλέκονται, περισσότερο. Πολύ πιο εύκολα, ένας ευαίσθητος χαρακτήρας, μπορεί να χλευαστεί για τη στάση του αυτή. Αφορά μια τραγική αντίληψη που δυστυχώς ισχύει μέχρι και σήμερα.

Σου λένε ότι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, είναι κακό πράγμα. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι αρνητικό, το να νοιάζεσαι πολύ για τον συνάνθρωπο σου. Γιατί να συμβαίνει αυτό, να προσπαθούν να σε πείσουν για λάθος απόψεις; Ασφαλώς η απάντηση είναι γιατί δεν το αντέχουν, επειδή μέσα σου, κρύβεις πολύ περισσότερη δύναμη, από αυτούς και σε ζηλεύουν. Ναι, σε ζηλεύουν αφόρητα, γιατί εσύ καταφέρνεις να κάνεις το μυαλό να σωπαίνει, όταν η καρδιά σου μιλάει. Η ευγένεια, οι ευαισθησίες, το θάρρος, η αυτογνωσία και η ανιδιοτελής αγάπη, είναι ότι καλύτερο στη ζωή. Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε, συνεχώς θα προσπαθούν να σε αλλάξουν ως άτομο, αλλά δεν χρειάζεται να απολογείσαι και να λυπάσαι γι’ αυτό που είσαι. Να ακούς και να κάνεις ότι λέει η καρδιά σου, δείχνοντας τις ευαισθησίες σου και εκφράζοντας τα συναισθήματα σου, χωρίς να ακούς το διπλανό σου.

Ο ευαίσθητος είναι πάντα ο δυνατός και όχι ο αδύναμος και ο φαινομενικά δυνατός είναι αυτός που πάντα κρύβει τη μεγαλύτερη αδυναμία. Ένας ευαίσθητος χαρακτήρας αγαπά απόλυτα και η απόλυτη αγάπη γι’ αυτόν, σημαίνει λύπη ή αγωνία. Ένας ευαίσθητος χαρακτήρας δε δυσκολεύτηκε ποτέ να δει πίσω ή κάτω από το προφανές, ούτε προβληματίστηκε ποτέ για τις αισθήσεις του, αλλά αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τις πτυχές των άλλων, πολύ πιο σύντομα από τους φαινομενικά δυνατούς. Είναι αναγκαίο λοιπόν, οι «δυνατοί» του κόσμου αυτού, να μάθουν πως η ευαισθησία είναι αστέρευτη πηγή δύναμης, σημαίνει ομορφιά, ψυχική ανθεκτικότητα και ευφυΐα. Είναι η ύψιστη ανάγκη για να εσωτερικεύεις τα όσα συμβαίνουν γύρω σου, να εξωτερικεύεις τα όσα αισθάνεσαι και πρωτίστως για να ζεις αυθεντικά.

Ήρθε ο καιρός να μη δίνεις σημασία για το τι θα πουν και τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσένα και να παραμείνεις αυτό που είσαι. Συνέχισε να δίνεις ότι καλύτερο έχεις μέσα στην καρδιά σου. Χρειαζόμαστε περισσότερο φως και ανθρωπιά και κυρίως χρειαζόμαστε όμορφες ψυχές. Η ευαισθησία σου είναι η δύναμη που πάντα θα συμβάλλει στην εύρεση της ευτυχίας σου. Και να θυμάσαι…Καλύτερα ευαίσθητος, παρά αναίσθητος με μικρή ψυχή!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news