Η κάθε στιγμή είναι ένα δώρο

Πόσο θα αλλάξει η ζωή σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι όλα είναι ένα δώρο;

Της Ιωάννας Τζούλιου

Επί καθημερινής βάσης, συναντώ ανθρώπους που όταν τους ρωτήσω εάν είναι καλά, μου απαντάνε «βρίσκομαι ακόμα ανάμεσα στους ζωντανούς». Όταν παίρνω αυτή την απάντηση, λέω μέσα μου: αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει πάρα πολλά προβλήματα, και δεν βλέπει τίποτα θετικό στη ζωή του. Και το πιο πιθανόν, ο συναισθηματικός κόσμος του, έτσι να είναι και στην πραγματικότητα. Τα βιώματα που έχει ο καθένας μας στη ζωή του, δεν είναι όπως στα όμορφα παραμύθια που μας διάβαζαν όταν ήμασταν μικροί. Άλλωστε, γι’ αυτό κι λέγονται παραμύθια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ζωή δεν είναι ρόδινη. Είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, χαρές, λύπες, δυσκολίες και εμπόδια. Οι πλείστοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, περιμένουν ένα συμβάν να τους δημιουργήσει αληθινή ευτυχία, χαρά και ευημερία. Εγώ θα αντιστρέψω λίγο αυτό τον τρόπο σκέψης, και θα σας πω την ωμή πραγματικότητα. Κανένα συμβάν ή εμπειρία δεν θα σας φέρει ευτυχία στη ζωή σας. Δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι εάν περιμένετε ένα συμβάν για να γίνει αυτό. Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσουμε πως την ευτυχία την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, τόσο πιο πολλή αληθινή ευτυχία θα βιώσουμε στη ζωή μας. Η ζωή δεν συμβαίνει σε εσάς, αλλά για εσάς. Η ζωή είναι μαγευτική, γεμάτη συναισθήματα, χαμόγελα και δάκρυα. Αυτό σημαίνει να είσαι ζωντανός!

Τι κι αν πραγματικά συνειδητοποιήσουμε ότι όλα είναι ένα δώρο; Ακόμα και τα προβλήματα, ο πόνος, τα ατυχήματα, οι πληγές, οι αποτυχημένες σχέσεις, ακόμα κι οι δουλειές και οι επιχειρήσεις που έφεραν προκλήσεις; Τι θα γινόταν εάν νιώθαμε ευγνωμοσύνη για τον φόβο που μας έπληξε, ή για τη πίστη που μας οδήγησε πέρα από το φόβο, ή για τη χαρά που είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή που είμαστε ευγνώμων; Έχουμε ζήσει τα πάντα, κι όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα ακόμη. Το ηλιοβασίλεμα το πρωί και η δύση του ήλιου το βράδυ, το φως του φεγγαριού που κάνει αντανάκλαση στο νερό ή σε μια σταγόνα βροχής, οι μυρωδιές, η γεύση ενός φρούτου που μας αρέσει, το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού ή κάποιου αγαπημένου μας ατόμου, το γέλιο που είναι τόσο δυνατό που κουνιέται όλο μας το σώμα, οι γνώσεις που μας απελευθερώνουν, η αγάπη για τη ζωή, τον Θεό, το σύμπαν, ή ό,τι άλλο πιστεύουμε πως μας έχει δώσει αυτό το μαγικό δώρο που λέγεται ζωή.

Αυτή η ζωή που συνεπάγεται με τόσες εμπειρίες, τόσες υφές, τόσα συναισθήματα. Τι κι αν αφήσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα να κυλήσουν, και για μια φορά να μην τα κρατήσουμε πίσω; Τι κι αν τώρα αφεθούμε κι ακουμπήσουμε όλες τις υπέροχες υφές χωρίς φόβο, και ξέροντας πως όλα όσα προηγήθηκαν ήταν το ύφασμα που βοήθησε να διαμορφωθεί αυτό το όμορφο πεπρωμένο μας, που μόλις αρχίζει το επόμενο κεφάλαιο του; Εάν συνεχίζουμε καθημερινά να εξελισσόμαστε, τότε το τι υπάρχει τώρα, και το τι θα υπάρξει, θα είναι πάντα καλύτερο από αυτό που προηγήθηκε.

Οι περισσότεροι σκέφτονται σήμερα, ότι σκεφτόντουσαν κι χθες. Για τον εαυτό τους, τη ζωή τους, αλλά και τη δουλειά τους. Γι’ αυτό η ζωή των περισσοτέρων δεν αλλάζει και πολύ. Αλλά, αν ξυπνήσετε αύριο και νιώσετε συνειδητοποιημένοι για το που βρίσκεστε στη ζωή σας, τότε μπορείτε να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή. Η ποιότητα της ζωής σας, εξαρτάται από τη συνήθη ποιότητα των συναισθημάτων σας. Ό,τι κι να σας συμβαίνει στη ζωή σας, με μια μόνο σκέψη έξω από το καλούπι που συνηθίζετε, μπορεί να μεταμορφωθεί η στιγμή σας, η μέρα σας ή η ζωή σας. Εάν κοιτάξετε πίσω σε όλες τις στιγμές που ζήσατε, είτε καλές, είτε κακές, θα αντιληφθείτε ότι όλες αυτές οι στιγμές μαζί, σας διαμόρφωσαν στο ποιόν του ανθρώπου που είστε σήμερα. Κάποιες στιγμές σας έγιναν μάθημα, κάποιες άλλες τις κουβαλάτε στη ψυχή σας ως μια όμορφη ανάμνηση, που σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα. Όλα συμβαίνουν για εσάς, και όχι σε εσάς! Ζήστε τη κάθε σας μέρα με χαρά, ευγνωμοσύνη, αγάπη, εκτίμηση, πάθος, ακόμα κι αν υπάρχει πανδημία, ακόμα κι αν κάποιος κάνει κάτι άδικο… Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή σας εάν είχατε κάθε μέρα αυτά τα συναισθήματα, 99% των στιγμών σας. Δεν λέω ότι πάντα θα είστε τέλειοι και αλάνθαστοι, χωρίς αρνητικά συναισθήματα. Πάντα θα υπάρχουν και τα αρνητικά συναισθήματα, γιατί αυτά είναι σημάδι που μας προβληματίζει και μας ωθεί να αλλάξουμε καταστάσεις. Το μυστικό όμως είναι, σε κλάσματα δευτερολέπτου να βγείτε από αυτή τη άσχημη συναισθηματική κατάσταση. Μπορείτε να κάνετε αυτή την αλλαγή.

Τα χρήματα, η αναγνώριση από τους άλλους, όλα όσα πιστεύετε πως θα σας δημιουργήσουν την ευτυχία, δεν θα σας τη δημιουργήσουν. Πρέπει να τραβήξετε μια γραμμή στην άμμο και να πάρετε τη πιο μεγάλη απόφαση της ζωής σας, ότι θα ζείτε σε μια όμορφη κατάσταση, οτιδήποτε κι αν συμβεί. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να υποφέρετε. Όμως, έχουμε επιλογή. Ο πόνος είναι μερικές φορές μέρος της ζωής, αλλά το αν θα υποφέρετε, όπως να είστε αγχωμένοι, απογοητευμένοι ή τσαντισμένοι, είναι επιλογή! Πρέπει να βελτιώσετε τη ζωή σας, ωθώντας την ενέργειά σας ψηλά και αλλάζοντας τις σκέψεις και τις δονήσεις σας. Aλλάξτε ταχύτητα και κάντε μια στροφή με το τιμόνι που οδηγεί τη ζωή σας. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν συνειδητοποιήσετε πως όλες οι στιγμές στη ζωή σας είναι ένα δώρο, που σας βοηθά να εξελίσσεστε συνεχώς.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news