Η δύναμη της ψυχής δίνει στον καθένα ότι του αξίζει

Της Ρούλας Πέτρου

Το πιο μεγάλο ταξίδι μας το κάνουμε μέσα στην ψυχή μας. Στο φάλτσο της ψυχής είναι η γοητεία, έγραψε κάποτε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης και έχει τόσο δίκαιο. Σε αυτή την μάταιη ζωή, αλλά τόσο όμορφη και πολύτιμη, η ζωή μας  είναι θείο δώρο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως όταν ένας άνθρωπος  έρχεται στην ζωή, μια μέρα θα φύγει μόνος του και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του θα είναι, η ψυχή του. 

Με το πέρασμα του χρόνου επιβεβαιώνουμε ότι στην ζωή ερχόμαστε για να ζήσουμε, να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να ταξιδέψουμε, να δοκιμαστούμε στα δύσκολα και τις αντιξοότητες, να γνωρίσουμε τον έρωτα, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, να μάθουμε πότε και ποιούς αξίζει να συγχωρούμε. 

Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, γιατί είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους και ήρθε σε αυτή την γη που μια μέρα όσο σκληρό και εάν ακούγεται, θα τον σκεπάσει το χώμα αυτής της γης, ωστόσο  ο κάθε ένας από εμάς ήρθε σε αυτό τον κόσμο για να δημιουργήσει την δική του ταυτότητα και να αφήσει την δική του σφραγίδα. Είναι η ζωή όμως δίκαια για όλους;… Όχι βέβαια! Κανένας δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το επόμενο λεπτό. 

Πολλοί λένε όταν ένας άνθρωπος φεύγει από την ζωή ξαφνικά και άδικα «Ο Θεός τον ήθελε κοντά Του». Εσείς τι πιστεύετε; Ο Θεός είναι τιμωρός; O Θεός είναι αγάπη και δεν πιστεύω πως προγραμματίζει τον θάνατο. Τότε  γιατί οι μητέρες να θάβουν παιδιά; Γιατί να υπάρχουν ορφανά παιδιά; Γιατί να γίνονται τόσο μεγάλες καταστροφές, πόλεμοι, αεροπορικά ατυχήματα, , ανεμοστρόβιλοι, σοβαρές ασθένειες; Μπορεί κάποιος να μας δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις; 

Άλλοι διερωτώνται γιατί ο Θεός δεν σταματά κάποια γεγονότα αποτρόπαια και σκληρά αφού γνωρίζει. Υπάρχουν απαντήσεις; Το σίγουρο είναι ότι ζούμε δοκιμασίες, αλλά και όμορφα γεγονότα στην ζωή μας  που μας δίνουν χαρά, γαλήνη στην ψυχή και μας οδηγούν σε καλύτερα μονοπάτια..στα μονοπάτια της ευτυχίας,  γιατί η αγάπη, η υπομονή, η θέληση, η επιμονή και οι εμπειρίες μας, μας καθοδηγούν να είμαστε μια μέρα μακριά από τοξικούς ανθρώπους και τοξικές καταστάσεις, αλλά κοντά σε ανθρώπους που αναγνωρίζουν την αξία μας σαν άνθρωποι και μας δίνουν απλόχερα αγάπη και συνεπώς φώς στην ψυχή μας, μας εξελίσσουν προς το καλύτερο και καλλιεργούν το πνεύμα μας . 

Πιστεύω πως τελικά κάποια γεγονότα στην ζωή μας είναι καρμικά, κάποια τυχερά, κάποια πολύ όμορφα και ξεχωριστά και άλλα στενάχωρα, δύσκολα  και τραγικά. 

Σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να μην μετανιώνουμε για τις επιλογές μας,  γιατί απλά επιθυμούσαμε και πράξαμε κάποια πράγματα στην ζωή μας την δεδομένη στιγμή, απλά κάποιοι κύκλοι για ευνόητους λόγους, τους οποίους μαθαίνουμε στην διαδρομή της ζωής μας ανοίγουν και κλείνουν και κάποιοι είναι πολύ μεγαλύτεροι. 

Όταν αποδεχόμαστε τις αλλαγές στην ζωή μας , πολύ πιο απλά και εύκολα κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τα καλύτερα. Ακόμα και εάν χρειαστεί να τα μηδενίσεις όλα και να ξεκινήσεις από την αρχή, μην φοβάσαι, τόλμα, τα καλύτερα τα φέρνουμε εμείς με πίστη, προσευχή, χαμόγελο, πάθος, αγάπη και ενσυναίσθηση. 

Η Ζωή είναι ένα πανεπιστήμιο που διδάσκει καθημερινά και όλοι είμαστε μαθητές εφ’ όρου ζωής. Μην ξεχνάς λοιπόν ότι τα λόγια που σε πόνεσαν, σε έμαθαν, πράξεις που σε πλήγωσαν σε  ωρίμασαν, δοκιμασίες που ζόρισαν τις αντοχές σου σε έκαναν δυνατό. Η ζωή δεν είναι μόνιμη γιορτή , είναι πόλεμος κι εσύ πρέπει να αποδείξεις πως είσαι γενναίος στρατιώτης. Να θυμάσαι η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση. 

Πολλά άδεια φεγγάρια θα αγγίξεις πριν πιάσεις την πανσέληνο. Κοίτα μην την χάσεις. Την φουρτουνιασμένη θάλασσα της ζωής να την φοβάσαι μόνο αν το σκαρί της ζωής σου είναι σάπιο. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες να μην παραδοθείς. Αυτό είναι η δύναμη ψυχής.

Και κάτι τελευταίο… Χόρεψε σαν να μη σε βλέπει κανείς. Αγάπα σαν να μην έχεις ποτέ πληγωθεί. Τραγούδα σαν να μην σε ακούει κανείς. Ζήσε σαν να είναι ο παράδεισος στην γη.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news