«Ζωή θα πει τα αλλάζω όλα μέχρι να τα κάνω όπως θέλω»

Της Ρούλας Πέτρου

Ζωή θα πει τα αλλάζω όλα μέχρι να τα κάνω όπως θέλω! Ζωή. Μία λέξη με χίλιες σημασίες. Κι αν σε ρωτήσω τι σημαίνει ζωή τι  θα μου πεις; Είναι μήπως αυτός ο χρόνος μεταξύ της γέννησης και του θανάτου; Είναι οι στιγμές; Όσο και να ψάξω σε βιβλία, σε λόγια σοφών ποτέ δεν βρίσκω μια ιδανική περιγραφή για αυτή τη λέξη που κρύβει μέσα της τόσο πολλά συναισθήματα, εμπειρίες, όνειρα, ελπίδα, πόνο, χαμόγελα, έρωτα, αγάπη ,αλλά και τόσα πολλά αναπάντητα γιατί… Το νόημα της ζωής είναι κάτι μοναδικό για τον καθένα, δώρο από τον Θεό.

Δυστυχώς οι πιο πολλοί άνθρωποι σήμερα θεωρούν τη ζωή δεδομένη και ξεχνάνε να ζήσουν, απλώς υπάρχουν. 

Άνθρωπε ξεχνάς να ζήσεις , ξεχνάς να αναπνέεις. Κάθε μέρα η ίδια διαδρομή, οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια θλίψη, τα ίδια προβλήματα και προβληματισμοί. Μην ξεχνάς πως το σήμερα δεν θα ξανάρθει, γίνεται χθες κι έρχεται το αύριο και γίνεται κι αυτό σήμερα.

Αν σκεφτείς πόσα σήμερα πέρασαν και δεν σε άγγιξαν, δεν έμαθες κάτι καινούριο, δεν γέλασες, δεν έκανες κάτι που αγαπάς και σε ευχαριστεί πραγματικά, δεν βοήθησες κάποιον συνάνθρωπο σου, ίσως λίγο να τρομάξεις. Ο χρόνος που πέρασε δεν γυρνάει πίσω. Μην κάθεσαι στον καναπέ σου και απολαμβάνεις μια «σιγουριά». Όλα εικονικά είναι. Ποτέ για τίποτα και για κανέναν δεν υπάρχει σιγουριά που να μην την ταράξει κανένα κύμα και κανένας καρχαρίας. Μην στέκεσαι απλός παρατηρητής όταν νιώθεις ότι η ζωή σου ξεκίνησε να βαλτώνει. Αφού δεν είσαι ικανοποιημένος με την ζωή που ζεις γιατί δεν την αλλάζεις; Άλλαξε τα όλα μέχρι να σ ’αρέσουν.

Μη φοβάσαι να ζήσεις! Πώς δέχεσαι να φτάσεις στον θάνατο χωρίς να έχεις πραγματοποιήσει τις επιθυμίες και τα όνειρα σου; Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, μην τολμήσεις να αφήσεις τα κοινωνικά στερεότυπα να ορίσουν τη ζωή και την ευτυχία σου. Αυτός που δεν ξέρει να δίνει τίποτα, δεν ξέρει και να νιώθει τίποτα. Μόνο αυτοί που κάνουν να ρέει η αγάπη προς όλες τις κατευθύνσεις μπορούν να πουν πως ευημερούν συναισθηματικά. Να θυμάσαι τον άνθρωπο που σε άδειασε, μην τον δεχτείς ποτέ ξανά πίσω.

Svyatoslav Romanov/unsplash

Μάθε να χρησιμοποιείς την δύναμη της ψυχής σου. Με πείσμα, πάθος και αγάπη φτάσε στον προορισμό του ταξιδιού σου. Μην τα παρατάς ποτέ, η κάθε μέρα είναι για όλους μας μια καινούρια ευκαιρία, μια καινούρια ζωή. Φίλη μου θωράκισε τον εαυτό σου απέναντι σε τοξικούς ανθρώπους, καραγκιόζηδες, που το μόνο που θέλουν είναι να ευχαριστήσουν το εγώ τους. Όταν η ψυχή πονά, το σώμα μιλά! Γι’ αυτό να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου κοντά σε όμορφους ανθρώπους, κοντά σε ανθρώπους που έχουν πλούτο στην ψυχή, παιδεία, εκπέμπουν αγάπη και μπορούν να οδηγήσουν και τη δική σου ζωή  τρία βήματα μπροστά. Τα συναισθήματα μας επηρεάζουν κάθε κύτταρο του σώματος μας και όχι μόνο τις σκέψεις και τη διάθεση μας.

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να τους αγαπάς και να τους το λες. Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Η ζωή είναι ένα ταξίδι… Άρπαξε λοιπόν από τα μαλλιά τις σπάνιες και καλές ευκαιρίες που σου δίνει η ζωή, προσωπικά και επαγγελματικά και μην αφήσεις να γλιστρήσει  από τα χέρια σου ότι εσένα μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη/ο. Η αγάπη, το πάθος, η καλοσύνη, η ταπεινότητα και η σκληρή δουλειά κάνουν θαύματα.

Ζήσε! Ταξίδεψε.. Υπάρχουν παραδεισένιοι τόποι που αξίζει να επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου, διάβασε βιβλία, περπάτησε κοντά στο κύμα της θάλασσας, κάνε θυσίες όταν κάτι ή κάποιος το αξίζει, τραγούδα, βοήθησε τους ανθρώπους που σε χρειάζονται, μπορεί και εσύ να βρεθείς στην δική τους θέση. Να δείχνεις την αγάπη σου και με λόγια και με πράξεις στους ανθρώπους που αγαπάς γιατί οι άνθρωποι φεύγουν.

Άλλαξε τις σκέψεις σου και θα αλλάξεις τη ζωή σου. Μην περιμένεις. Ο χρόνος ποτέ δεν θα είναι σωστός. Μη μετράς τις μέρες..κάνε τις μέρες να αξίζουν και να θυμάσαι «Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις μας». ( Δαλάι Λάμα)

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news