Είσαι αυτό που σκέφτεσαι! – Της Ελένης Σεργίου

Αναρωτήθηκες ποτέ πόση δύναμη έχει το ανθρώπινο μυαλό; Πόση δύναμη έχει το δικό σου μυαλό;

Αν είσαι από τα άτομα που ζουν με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει τότε άλλαξε ιστότοπο. Δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο, πόσο μάλλον από την αλλαγή που μπορεί να καταφέρει κάποιος μέσα από τη δύναμη του μυαλού του και των σκέψεων του.

Πολλές φορές ακούμε τι φράση «Είσαι ότι τρώως». Αν τρώμε δηλαδή υγιεινά και έχουμε ένα μέτρο τότε θα έχουμε και ένα υγιής σώμα. Παράλληλα αυτό ισχύει και για τον εσωτερικό μας κόσμο, για την ψυχική μας υγεία. Με αυτά που τρέφουμε το μυαλό μας, με αυτά θα πορευόμαστε.

Φαντάσου έναν άνθρωπο μίζερο, που συνεχώς του φταίνε όλα, που παραπονιέται για τα πάντα και ποτέ δεν θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για το οτιδήποτε του συμβαίνει. Αυτός ο άνθρωπος είναι λογικό να αντλεί μιζέρια και να τείνει προς τη δυστυχία. Τώρα φαντάσου έναν άνθρωπο με το χαμόγελο στα χείλη ότι και αν συμβαίνει, με μια θετική στάση ζωής και με μια καλή κουβέντα. Αυτός ο άνθρωπος θα αναπαράγει αυτά που σκέφτεται. Θα είναι ένας θετικός άνθρωπος που θα τείνει προς την ευτυχία.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουν οι θετικές μας σκέψεις. Αν βαφτίσουμε μια κατάσταση αποτυχία τότε ναι θα είναι μια αποτυχία. Αν όμως οι θετικές μας σκέψεις υπερνικήσουν αυτή την κατάσταση τότε κάθε αποτυχία θα είναι το ξεκίνημα μιας επιτυχίας. 

Οι λέξεις κλειδιά για να ξεκινήσεις να αλλάζεις το μυαλό σου, είναι η φαντασία και η εν συναίσθηση. 

Ναι! Χρειάζεσαι φαντασία για να δημιουργήσεις αυτό που στοχεύεις να δεις τον εαυτό σου να πραγματοποιεί. Κλείσε τα μάτια σου και προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου εκεί που τον θες, πες ένα ευχαριστώ στο Θεό σου για όλα όσα έχεις μέχρι σήμερα. Μην μπερδευτείς, αυτή τη στιγμή δεν ονειρεύεσαι, απλά βάζεις ένα στόχο στο μυαλό σου, το καθοδηγείς για να το φτάσεις στον προορισμό που εσύ αναζητάς.

Εν συναίσθηση. Πολύτιμο αγαθό. Μάθε να ακούς, να καταλαβαίνεις, να ‘μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου. Έτσι αυτόματα και το σύμπαν θα ακούσει εσένα.

Δεν θέλει κόπο για να καταφέρει κανείς να καθοδηγήσει το μυαλό του, αλλά τρόπο και πίστη. Πίστη στον εαυτό του!