Δολοφόνος της ψυχής

Της Ρούλας Πέτρου

Θα ήθελα να ζούσα σε ένα αλλιώτικο κόσμο, όχι παραμυθένιο, αλλά καλύτερο. Σε μια κοινωνία που προχωρά και εκσυγχρονίζεται είναι τραγικό να υπάρχουν άνθρωποι που να ευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Πάντα διερωτόμουν γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο μικρόψυχοι και έτοιμοι να κατασπαράξουν με λεκτική βία τον άνθρωπο, κάτι που θα ακούσουν, μια είδηση που  αφορά γνωστά αλλά και άγνωστα πρόσωπα παρατηρώ με λύπη ότι τα σχόλια τους δεν είναι απλά αιχμηρά αλλά προσβλητικά και υποτιμητικά και που τις περισσότερες φορές όμως δεν έχουν καμία ουσία και κανένα νόημα. Η λεκτική βία αρκετές φορές είναι χειρότερη και από την σωματική βία, μπορεί να μην αφήνει σημάδια στο σώμα αλλά αφήνει σημάδια στην ψυχή. Συνήθως αυτός που ασκεί λεκτική βία ενώ είναι ο θύτης το παίζει θύμα αφού εξαναγκάζει το άτομο που θέλει να υποταχθεί στα θέλω και τις επιθυμίες του αλλά και να ορίσει την ζωή του και να τον/την έχει υπό τον έλεγχο του. 

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι οι άνθρωποι ήταν προικισμένοι με ανθρωπιά, αγάπη, ενσυναίσθηση. Πόσο αλλιώτικη θα ήταν η ζωή μας αν οι άνθρωποι επέλεγαν να ζήσουν με τα θέλω τους και όχι τα πρέπει της κοινωνίας γιατί δυστυχώς και αυτό είναι ένα καρκίνωμα στην ψυχή του ανθρώπου. Κουράστηκα να ακούω τις παλαιότερες γενεές να λένε «τι θα πεί ο γείτονας « και «τι θα πει ο κόσμος». 

Οι γονείς πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι κτήμα τους. Οι απαξιωτικοί γονείς αφήνουν μεγάλα τραύματα στα παιδιά τους, τόσο μεγάλα που κάποιες φορές οδηγούνται στην αυτοκτονία. Η υπερπροστασία μπορεί να αποβεί το ίδιο επιβλαβής με την έλλειψη προστασίας. Ο κάθε άνθρωπος που γεννήθηκε και υπάρχει σε αυτή την γή είναι μοναδική και ξεχωριστή οντότητα. Τόσο απλά.  

Έτσι κι αλλιώς η ζωή είναι απρόβλεπτη και μας δίνει τόσα πολλά μαθήματα κάθε μέρα, ώρα και στιγμή. Τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε είναι πολύ λίγα. Ας ζήσουμε λοιπόν ελεύθεροι χωρίς να σκεφτόμαστε την γνώμη του κόσμου όσον αφορά τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Όταν αφήνουμε άτομα να μας εκβιάζουν συναισθηματικά κάνουμε κακό στην ψυχή μας, μας τραυματίζει, μας φθείρει όλο αυτό, αιχμαλωτίζει το μυαλό και τα συναισθήματα μας. Δυστηχώς η λεκτική βία εκδηλώνεται και στο σώμα μας με εξανθήματα, πονοκεφάλους, πίεση, κρίσεις πανικού κ.α 

Η σωματική βία είναι άλλη μια μορφή βίας που εξασκείται κυρίως στις γυναίκες από άντρες που ζώα έπρεπε να ονομάζονται και συμβαίνει κάθε λεπτό σε χιλιάδες σπίτια στον κόσμο. Μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και συνδέεται με την εμφάνιση πολλών σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος. 

Πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε και τι κάνουμε στον συνάνθρωπο μας και κυρίως δεν πρέπει να είμαστε θεατές στην κακοποίηση κάποιου ατόμου είτε είναι σωματική, λεκτική ή σεξουαλική βία. Μην φοβάστε να μιλήσετε. Μόνο έτσι θα σπάσουμε τον κύκλο της βίας και επιτέλους όλοι εσείς οι Ανώτεροι λειτουργοί που δικάζετε με τους νόμους σας, καταλάβετε ότι οδηγείτε την κοινωνία μας σε μια ψυχρή εκτέλεση αφού δεν καταδικάζετε όπως θα έπρεπε και όπως τους αξίζει τους βιαστές και δολοφόνους εκεί έξω. 

Πώς θα νιώθατε αν ξέρατε ότι κακοποίησαν και δολοφόνησαν άγρια το δικό σας παιδί; H ζωή αργά ή γρήγορα επιστρέφει συμπεριφορές. Υπάρχει μια πανίσχυρη δύναμη εκεί ψηλά και τα βλέπει όλα. Αν όλοι εσείς που κρατάτε τον νόμο στα χέρια σας έστω και τώρα επιβάλλεται τις τιμωρίες που πρέπει θα παραδειγματιστούν χιλιάδες άνθρωποι και δεν θα μπορούν ούτε να κακοποιούν, ούτε να αφαιρούν τόσο εύκολα ανθρώπινες  ζωές.

Μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους, μην αφήνετε κανένα να σας χειραγωγεί  και αντιμετωπίστε τους. Ο άνθρωπος κρύβει τεράστια αποθέματα δύναμης στην ψυχή του. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου τώρα και δώσε τις μάχες σου για ότι αγαπάς και σε κάνει ευτυχισμένο/η. Σημασία έχει να ζήσουμε, να μάθουμε, να πονέσουμε, να δακρύσουμε, να αγαπήσουμε, να ρισκάρουμε και να διεκδικήσουμε τα καλύτερα, αυτά που μας αξίζουν. 

Μην μετανιώνεις αν στο ταξίδι της ζωής σου έδωσες ευκαιρίες και προδόθηκες. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, για να μας οδηγήσουν κάπου αλλού, αλλιώς δεν θα είμασταν αυτοί που είμαστε σήμερα, πιο ώριμοι, πιο σοφοί, με τόσο πλούσιο ψυχικό κόσμο. Το παρελθόν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε για να ζούμε το σήμερα όπως του αξίζει ..γιατί για το αύριο κανείς δεν ξέρει. Γέμισε την βαλίτσα του ταξιδιού σου με όμορφες αναμνήσεις και όμορφους ανθρώπους και μην αφήνεις κανένα να δολοφονεί την ψυχή σου. Να αγαπάς και να προστατεύεις τον εαυτό σου. Το κλειδί της ευτυχίας είναι η ΑΓΑΠΗ και η όμορφη ψυχή, η ψυχή που είναι ατόφια, καθαρή που δεν ξέρει τι σημαίνει ζήλια, κακία και κάτι τελευταίο…»Μην κρίνεις για να μην κριθείς».