Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο – Της Ρούλας Πέτρου

Ε ναι λοιπόν! Όλα σε αυτή τη ζωή θέλουν τρόπο, δεν θέλουν κόπο.

Από που να το πιάσουμε; Από την γυναίκα μήπως, η οποία αποζητά μονίμως αγάπη, χάδια, τρυφερότητα, αγκαλιές που να τις γεμίζουν την ψυχή και ζωγραφίζεται στα χείλη της το πιο όμορφο χαμόγελο; Γιατί αυτή είναι και θα είναι η πιο ωραία καμπύλη σε μια γυναίκα. Κι όμως, πολλοί είναι οι άντρες σε αυτό τον κόσμο που πιστεύουν ότι οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες  χρειάζονται έναν άντρα που να έχει οικονομική επιφάνεια. Υπάρχει βέβαια και αυτό το είδος γυναικών, εγώ όμως αναφέρομαι στην πλειονότητα. Η φράση αυτή αναφέρεται σε όλες τις σχέσεις, τις προσωπικές, τις φιλικές, τις επαγγελματικές, τις οικογενειακές, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Η αλήθεια είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τα δικά του κουμπιά, αλλά ο σεβασμός και η ευγένεια πάντα κερδίζουν τον συνάνθρωπο μας και η συμπεριφορά μας γενικότερα δείχνει την ποιότητα που έχουμε σαν άνθρωποι. Όσο όμορφο παρουσιαστικό και  να έχουμε, όσο εργατικοί και να είμαστε χτίζοντας την καριέρα που επιθυμούμε, όσα χρήματα και να έχουμε, εάν δεν έχουμε όμορφους τρόπους και χαμόγελο, ενσυναίσθηση και κυρίως παιδεία όλα μηδενίζονται.

Αχ πόση υπομονή αλήθεια χρειάζεται για να κρατάμε τις ισσοροπίες όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και τοξικούς ανθρώπους. Όποιος καταφέρει να μην λαμβάνει υπόψιν του τους πικρόχολους και τους ζηλιάρηδες  που πάντα υπάρχουν γύρω μας πραγματικά απελευθερώνεται. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο για όλους εμάς να λειτουργούμε με τον σωστό τρόπο για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που με την συμπεριφορά τους μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και χάνουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι ότι χειρότερο. Επιβάλλεται να το δουλεύουμε με τον εαυτό μας όσο χρειάζεται μιλώντας σε ένα πολύ καλό φίλο, με τον πνευματικό μας ή σε έναν ψυχολόγο όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τοξικές συμπεριφορές και να μην αφήνουμε την κακία του κόσμου να μας διαπερνά και να ποτίζει φαρμάκι την ψυχή μας. Αδιαφόρησε και αποχώρισε από τον άρρωστο κύκλο τους, είναι επικίνδυνοι για την ψυχική σου υγεία και την ευτυχίας σου πολλές φορές.

Θα μου πείτε είναι τόσο απλό να ζείς καταστάσεις που σε στεναχωρούν και σε απογοητεύουν και να μην επηρεάζεσαι; Γίνεται;  Ίσως εάν έχεις γεννηθεί έτσι, ή εάν έχεις κάμει τόση ψυχανάλυση και διαλογισμό που να μην σε συγχίζει τίποτα και ποτέ. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο όμως και να θυμάσαι μια ιδιαίτερη φράση με μεγάλη σημασία. Η φράση είναι η εξής: «Δεν είναι το φορτίο που κουβαλάς αυτό που σε δυσκολεύει, αλλά ο τρόπος που το κουβαλάς». Να θυμάσαι πως εσύ είσαι ο δημιουργός της ζωής σου. Έχουμε την ευθύνη των αποφάσεων, των πράξεων και των επιλογών μας. Κανείς δεν περπατάει με τα δικά μας παπούτσια. Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη, τίποτα δεν είναι δεδομένο, άλλο πράξη και άλλο θεωρία. Το να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου είναι υποχρέωση σου. Δεν κρίνω και αποδέχομαι τις αδυναμίες μου. Μαθαίνω μέσα από τα λάθη μου και προσπαθώ να μην καταστρέφω την χαρά μου με αρνητικές σκέψεις. Κανένας ζωγράφος δεν μπορεί να αποδώσει την ομορφιά που χαρίζει σε μια γυναίκα ο άντρας που την αγαπάει και ξέρετε γιατί; Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.