Αντίο δύσκολο 2021

Νέα χρονιά σημαίνει καινούργιο ξεκίνημα. Ένας ακόμη κύκλος ζωής κλείνει. Μια ευκαιρία μας δίνεται για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Έφθασε η στιγμή, να αφήσουμε πίσω στο παρελθόν όλες τις κακές αναμνήσεις, ό,τι μας στέρησε το χαμόγελο και φυσικά ό,τι μας προκάλεσε θλίψη. Είναι καιρός για νέες σελίδες, για άλλες προοπτικές.

Σε λίγες εβδομάδες θα αποχαιρετίσουμε το 2021 και θα υποδεχθούμε το 2022. Το 2021, αφορούσε ένα χρόνο δύσκολο και απρόβλεπτο για όλη την ανθρωπότητα. Διανύουμε στιγμές πρωτόγνωρες, κρίσιμες και αβέβαιες, που θα παραμείνουν στη μνήμη μας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουμε καλεστεί να υπάρξουμε με ένα καινούργιο τρόπο ζωής, με άλλα δεδομένα, με διαφορετικές συνήθειες. Τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε καινούργιες ευκαιρίες και ιδέες. Να πάρουμε καινούργιες αποφάσεις, να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες δυνατότητες του εαυτού μας, αλλά παράλληλα να ανοίξουμε μονοπάτια. Καινούργια μονοπάτια στη ζωή μας. Ένας χρόνος φθάνει στο τέλος του, έκανε τον κύκλο του και μέσα από αυτόν μάθαμε πολλά. Μια χρονιά όπου αδιαμφισβήτητα τα είχε όλα, από διάφορες πλευρές. Συναισθηματικά, οικονομικά εκπαιδευτικά και φυσικά μια πανδημία ταλανίζοντας όλη την υφήλιο. Το σίγουρο; Μάθαμε περισσότερα από αυτά που πιστεύαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή. Και το μήνυμα που πήραμε από όλο αυτό; Αγάπησε άνθρωπε, μόνο αγάπησε. Δώσε ένα χέρι βοήθειας στο συνάνθρωπο σου. Αγκάλιασε με ενσυναίσθηση. Βίωσε την ανάγκη του. Η δύναμη της κοινωνίας μας; Η δύναμη της προσφοράς. Σε μια κοινωνία με κοινωνικοοικονομική αστάθεια, η λέξη «ανθρωπιά», είναι το κλειδί της λύσης.

Το 2022, ελπίζουμε να φέρει μαζί του ένα αλλιώτικο αέρα, της ελπίδας. Ο σκοπός της νέας χρονιάς, είναι μια αφορμή ώστε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Να έχουμε νέα ψυχή, νέα μάτια. Αν δεν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πάντα με φρέσκα μάτια, δεν θα κάνουμε τίποτα αποτελεσματικό. Είναι αναγκαίο να δράσουμε, να κινηθούμε. Να παλέψουμε για το μέλλον μας, για τα όνειρα μας, για εμάς, σα να μην υπάρχει αύριο. Να δώσουμε νόημα στη ζωή μας. Να εξετάσουμε τη ζωή μας, όχι ψάχνοντας λάθη, αλλά ευκαιρίες. Ευκαιρίες και δυνατότητες για κάτι καινούργιο. Να είμαστε ευγνώμωνες για ότι έχουμε και να ζούμε το παρόν που είναι το μόνο εγγυημένο που έχουμε. Αντίο λοιπόν στο δύσκολο 2021, ελπίδα και αισιοδοξία στην υποδοχή του 2022. Να υποδεχθούμε το 2022 πιο κατασταλαγμένοι, πιο δυνατοί και πρωτίστως να έχουμε υγεία, ευτυχία και αγάπη. Καλή Χρονιά!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news