Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής

Της Ρούλας Πέτρου

Καινούργια χρονιά. Την καλωσορίζουμε με ελπίδα και χαμόγελο, αλλά και προσμονή για μια καλύτερη χρονιά, με λιγότερες απώλειες και πόνο και με πίστη και προσευχή αλλά και σωστά μέτρα προστασίας απέναντι στον εαυτό μας ,την οικογένεια μας και τον συνάνθρωπο μας, με την ευχή ότι αυτή η πανδημία θα τελειώσει σύντομα.

Υγεία, όνειρα, αξίες, ευτυχία, γαλήνη, φώς, χαμόγελο, ψυχή, ευγνωμοσύνη, αγάπη…λέξεις που αγαπώ. Σας εύχομαι ολόψυχα την νέα χρονιά  2022 να ζείτε στο κόκκινο όλα αυτά που γεμίζουν την ψυχή σας και την κάνουν να φτερουγίζει και να γαληνεύει. Να μάχεστε για τα όνειρα σας και ότι αγαπάτε με πάθος. Να έχετε ενσυναίσθηση γιατί σε αυτή τη ζωή όλα είναι για όλους. Όσο και να προσπαθήσει κανείς να σφραγίσει σε κουτάκια τη ζωή του, η ζωή τον διαψεύδει. Να  μην κρίνετε κανένα γιατί απλά δεν είστε στην δική του θέση. Κανένας δεν μπορεί να μας νιώσει αν δεν φορέσει τα «παπούτσια» της δικής μας ζωής. 

Μακάρι να μπορούσαν όλα τα άσχημα να αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδί και να μην υπήρχαν παιδάκια στο παιδογκολογικό, παιδιά και γυναίκες κακοποιημένες. Η γυναίκα έχει «φωνή» και απίστευτη δύναμη ψυχής, την οποία μαθαίνει στα δύσκολα. 

Με λύπη παρατηρώ ότι υπάρχει στις μέρες μας ανθρωποφαγία η οποία δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και οδηγεί μάλιστα και ανθρώπους σε πράξεις απελπισίας. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωρίζει για τα δικά του όμορφα στοιχεία και εξωτερικά και εσωτερικά. Είναι πολύ λυπηρό που αρκετοί άνθρωποι ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να ρίξουν λάσπη σε έναν συνάνθρωπο τους.  Σε ένα τριαντάφυλλο όμως όσα φύλλα και να μαδήσεις, πάλι θα ανθίσει και τριαντάφυλλο θα παραμείνει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο σκοτάδι στις ψυχές κάποιων ανθρώπων. Δεν θα ήταν πολύ πιο όμορφος αυτός ο κόσμος εάν η αγάπη φώτιζε τις σκέψεις  και τις πράξεις όλων των ανθρώπων; Αν οι άνθρωποι χαιρόταν με την ευτυχία και τις επιτυχίες άλλων ανθρώπων θα ζούσαμε σε ένα παράδεισο. Κι όμως είναι υπέροχο να βλέπεις γύρω σου την ευτυχία στα μάτια των φίλων σου, γνωστών αλλά και άγνωστων..μόνο τότε θα μπορέσεις και εσύ να κοιτάξεις ψηλά στον ουρανό και να ζητήσεις από τον Θεό να στείλει φώς και στην δική σου ψυχή, συνεπώς και στην ζωή σου. Όταν λοιπόν έχεις αγάπη μέσα σου μπορείς να την διοχετεύσεις και στον συνάνθρωπο σου.

Πόσα συναισθήματα αλήθεια χωράνε σε ένα χρόνο …χαρές και λύπες, μάχες, απώλειες, επιτυχίες, ευτυχισμένες στιγμές. Καλό θα ήταν μέσα μας να προηγείται η ευγνωμοσύνη παρόλο που ήταν δύσκολη χρονιά και πάλεψε με συναισθήματα θηρία. Προηγείται η πίστη στο καλό και το όνειρο που θέλει να γίνει ζωή.

Η αγάπη είναι μια πράξη πίστης και όποιος δεν μπορεί να πιστέψει, δεν μπορεί να αγαπήσει. Όλοι είμαστε γεννημένοι για την αγάπη. Αυτό είναι η θεμελιώδης «αρχή « και το μόνο «τέλος». Το να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι μια γεύση από τον παράδεισο

Η αγάπη δεν είναι απλά ένα όμορφο και δυνατό συναίσθημα που νιώθουν οι ερωτευμένοι, οι γονείς προς τα παιδιά τους, οι φίλοι, αλλά είναι ενέργεια. Και μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι ενέργεια αν σκεφτεί τον κόσμο χωρίς αυτή. Η έλλειψη της δημιουργεί μιζέρια, ασχήμια, δυστυχία. Αντιθέτως όποιος αγαπά νιώθει ευτυχία, ομορφιά, πλούτο. 

Η αγάπη είναι τέχνη, είναι  δόσιμο, είναι ζωή…

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news