«Αγάπη είναι..Γεύση από τον παράδεισο»

14  Φεβρουαρίου. Γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων. Ο Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης ήταν ευρέως αναγνωρισμένος Άγιος του 3ου αιώνα και συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.Έχετε σκεφτεί ποτέ πως  θα έμοιαζε το χαμόγελο και πως το δάκρυ χωρίς έρωτα; Πώς θα ήταν τα τραγούδια χωρίς αυτόν; Πόσο ρηχά θα ήταν τα συναισθήματα και τι λόγο ύπαρξης θα είχαν; Πού θα ξαπόσταιναν οι ψυχές; Είναι ανάσα και λόγος για να ζεις. Είναι μαγεία ο έρωτας!  Ο αληθινός, ο δυνατός, ο παθιασμένος. Πώς θα μύριζε η βροχή και τι γεύση θα είχε το κρασί; Παίρνει τα χρώματα και τα κάνει κόκκινο η αγάπη, παίρνει τις νύχτες και τις κάνει ζωή, παίρνει δύο σώματα και τα ενώνει, τα κάνει ένα μαγικά και απόλυτα. Μπαίνει βαθιά σε ψυχές και σώματα και τα θέλει όλα δικά του». Χρόνια πολλά» στους ερωτευμένους και σε όσους ξέρουν να τιμούν τον έρωτα και την αγάπη, σε όλους όσους εκπέμπουν αγάπη.

Αγάπη, το οξυγόνο της ψυχής. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο πολύ αναζητάμε την ασφάλεια, την συντροφικότητα, την ουσία , την ποιότητα  και την σταθερότητα στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι ωριμάζουν και  τους απωθεί να ξενιτεύονται σε ξένα κρεβάτια της στιγμής. Οι άνθρωποι  όλο ρωτάνε τι φταίει και υπάρχει τόση μοναξιά γύρω μας και γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν χαλάσει τόσο. Η απάντηση είναι απλή..Φταίει ο εγωκεντρικός, πληγωμένος και ευθυνόφοβος εαυτός πολλών ανθρώπων αφού βολεύονται στο εύκολο σεξ, μιας και υπάρχει άφθονο εκεί έξω, με αποτέλεσμα ο έρωτας και η αγάπη να σπανίζουν. Να βασιστείς  λοιπόν σε εκείνο τον άνθρωπο που θα σου δείξει έμπρακτα την ανάγκη του να βρίσκεσαι στο πλευρό του, σε εκείνον που θα σου πει «Μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, αλλά προτιμώ μαζί με εσένα!». Αυτό είναι έρωτας. Αντέχεις; 

Φίλη μου να αναζητάς τον άνθρωπο που επιμένει, υπομένει, σε σέβεται, σε θαυμάζει. Μην επικεντρώνεσαι στο περιτύλιγμα, αλλά στον εσωτερικό κόσμο του άντρα. Να επιλέξεις τον άνθρωπο  εκείνο που μηδενίζει τις αποστάσεις για ένα σου φιλί, μια αγκαλιά. Υπάρχουν αυτοί οι άντρες; Ε ναι λοιπόν υπάρχουν ανάμεσα μας και είναι συνήθως αυτοί που πληγώθηκαν και δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε.

Ο έρωτας θέλει τόλμη, πάθος και φαντασία. Όταν αγαπήσεις και αγαπηθείς αληθινά  η ψυχική σύνδεση και η επικοινωνία κρατάνε για πάντα. Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να δίνουν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, ερωτεύονται ξανά γιατί υπάρχει ζωή μετά από μια σχέση ή ένα γάμο που έγραψε τέλος. Η αγάπη είναι αγκαλιά, φροντίδα, ασφάλεια, ηρεμία. Να θυμάστε κάτι που έγραψε η αγαπητή Θέκλα Πετρίδου, μ’ άρεσε  και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. «Το να είσαι πολυγαμικός είναι στη φύση μας, το να είσαι μονογαμικός είναι στην «καλλιέργεια μας».

Μη φοβάσαι…

Δεν είναι πια η ζωή μου μια πορεία στην έρημο…ξαφνικά η έρημος γέμισε κόκκινα τριαντάφυλλα…

Ξαφνικά οι μέρες μου γέμισαν ήλιο…

Ξαφνικά οι νύχτες μου γέμισαν δίδυμα φεγγάρια…

Για κοίτα , φίλε μου, πώς γυρίζει ο τροχός!

Αλκυόνη Παπαδάκη