Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο

Της Ρούλας Πέτρου

Η ζωή παίζει πολλά παιχνίδια και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η αγάπη, ακέραιη και ανυπότακτη, δεν χάνεται, δεν γονατίζει, ούτε εγκαταλείπει ποτέ τις καρδιές των ανθρώπων. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο λένε…γι’ αυτό επιβάλλεται να ζούμε την κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Πολλοί άνθρωποι δεν ζούνε, απλά υπάρχουν. Δυστυχώς οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν αλλάξει δραματικά  τα τελευταία κυρίως χρόνια. Οι άνθρωποι, οι περισσότεροι τουλάχιστον ζουν μέσα στο  άγχος γιατί όλα είναι δύσκολα και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είναι σωστοί απέναντι  στις υποχρεώσεις τους και την οικογένεια τους.

Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας λοιπόν και στην προσπάθεια τους να προσφέρουν και να ζήσουν μια πιο ποιοτική ζωή, χάνουν το νόημα και την ουσία της ζωής. Περιμένουν μια Κυριακή, μία εκδρομή, ίσως ένα ταξίδι για να δημιουργήσουν αναμνήσεις και να περάσουν όμορφα. Η κάθε μέρα είναι μια καινούρια ζωή, μια καινούρια ευκαιρία για να ζήσουμε όμορφες στιγμές, για να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να προσφέρουμε και να δείξουμε την αγάπη μας. Αγάπη είναι μια ματιά όλο νόημα, μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι, μια πράξη που θα προσφέρει χαρά, γιατί απλά όλα αυτά δίνουν «τροφή» στην ψυχή για να χαμογελά.

Ζήσε! Βάλε στόχους, κάνε όνειρα…Τα όνειρα είναι για να τα ζεις, μπορείς. Υπομονή, επιμονή, πείσμα και δύναμη ψυχής χρειάζεται. Ξέρω ..στην ζωή δεν έρχονται  πάντα όλα όπως τα θέλουμε. Υπάρχει λόγος όμως. Ήρθαμε σε αυτή την ζωή για να ανακαλύψουμε ποιοί είμαστε, τι μπορούμε να προσφέρουμε, για να ζήσουμε κάποιες δοκιμασίες, να γίνουμε δυνατοί, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Πολλοί διερωτούνται τι είναι η αγάπη. Αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Όταν δίνεις και παίρνεις αγάπη η ψυχή σου δεν αιμορραγεί ποτέ. Αγάπα τη ζωή, τη φύση, τη θάλασσα, τη βροχή, τον άνθρωπο, τα ζώα και το ίδιο το σύμπαν  όταν κάτι το θέλεις πολύ θα έρθει η στιγμή που θα σου το δώσει απλόχερα.

Πίστεψε στον εαυτό σου και πολέμα για ότι αγαπάς και αξίζει, μόνο τότε θα πιστέψεις στα θαύματα και μην ξεχνάς …Το κάθε ξημέρωμα είναι μια καινούρια ευχή την οποία εσύ μπορείς να πραγματοποιήσεις. Όταν αγαπάς αληθινά κανένα εμπόδιο και κανένας φόβος δεν μπορεί να σε κρατήσει μακριά του και ξέρεις γιατί; Γιατί η αγάπη είναι η γέφυρα ανάμεσα σε ‘σένα και ότι λαχταράς. Περπάτα με τον άνθρωπο που αγαπάς  κάτω από το φώς του φεγγαριού, χόρεψε στην βροχή, άκουσε τα αγαπημένα σου τραγούδια κοντά στο κύμα της θάλασσας  ένα όμορφο δειλινό…Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα . Όπως ένα τριαντάφυλλο πρέπει να το ποτίζεις για να ανθίσει, έτσι και η ψυχή σου. Αγκάλιασε σφικτά  και κράτα το χέρι αυτού που αξίζει να υπάρχει στη ζωή σου. Μην πέφτεις στην παγίδα να πιστεύεις ότι θα συναντήσεις  ένα αληθινό, αμοιβαίο έρωτα ξανά και ξανά στη ζωή σου. Σπάνια μας κτυπά την πόρτα και είναι μεγάλη τύχη, όπως τύχη και ευλογία είναι και τα παιδιά μας, η οικογένεια και οι αληθινοί φίλοι. Άφησε το παρελθόν πίσω σου. Κάποιοι κύκλοι ανοίγουν για να κλείνουν. Κοίταξε μπροστά, εκεί είναι η ζωή..!

Πάρε το πινέλο και ζωγράφισε όμορφες στιγμές κοντά σε όμορφους ανθρώπους και αγαπημένα σου πρόσωπα. Εμπλούτισε τον πνευματικό και ψυχικό σου κόσμο. Μάθε να ασχολείσαι με πράγματα που αγαπάς και σ ’αρέσουν κάθε μέρα. Μπορείς. Έστω για λίγο. Μαγείρεψε με φαντασία, διάβασε ένα βιβλίο, γράψε τα συναισθήματα σου σε ένα χαρτί, είναι εξιλέωση για την ψυχή.

Προγραμμάτισε εκδρομές, ταξίδια, γνώρισε καινούριους πολιτισμούς, νιώσε την κουλτούρα τους, μάθε τα ήθη και έθιμα άλλων χωρών, καινούριους ανθρώπους, εξερεύνησε καινούριους τόπους, μουσεία, άλλες κουζίνες, γεύσεις, χρώματα.

 Η ζωή είναι μονόδρομος και όλα είναι για όλους , μας αρέσει ή όχι, είναι ρόδα και γυρίζει, μας ξαφνιάζει και δυσάρεστα και ευχάριστα. Χρειάζεται δύναμη ψυχής και αντοχές για να  αποδεχτούμε  την συνήθεια μιας νέας πραγματικότητας.

Να θυμάσαι «Να αγαπάς και να ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο λοιπόν.» Όλα είναι αγάπη, αν αγαπάς αληθινά. Για φαντάσου να γνωρίσεις κάποιον που θα φοβάται να μην σε χάσει. Αυτό είναι αγάπη…

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news