Άνθισαν κόκκινα τριαντάφυλλα στην καρδιά της

Της Ρούλας Πέτρου

Και όμως όλα συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις. Κι όμως υπάρχουν ακόμα πρίγκιπες. Δεν είναι μακρινό όνειρο. Ανάμεσα σε ανήμπορους συναισθηματικά άντρες υπάρχουν και εκείνοι οι λίγοι, οι ξεχωριστοί που έρχονται και κάνουν τον δικό σου ουρανό φωτεινό και μυρωδάτο όπως το γιασεμί.

Πολλές φορές οι γυναίκες τυφλώνονται από έρωτα, πάθος , την έλξη και δεν βλέπουν τα αυτονόητα. Υπάρχουν σημάδια, πάντα. Κτυπάνε κόκκινο τα σημάδια, απλά εμείς τα αγνοούμε. Να το θυμάσαι λοιπόν και την επόμενη φορά να απαγορεύσεις στον εαυτό σου να κάνει εκπτώσεις. Μην δίνεις αξία σε συναισθηματικά ανήμπορους ανθρώπους που έχουν ταλέντο να σου πίνουν το αίμα αργά και σταθερά για να πάρουν για λίγο την τροφή τους, για λίγο λίγη από την λάμψη σου, μια αγκαλιά συναισθήματα αγάπης  που θα ανεβάσουν την ψυχολογία τους. Κορίτσια δεν ξέρουν όλοι να αγαπάνε. Μην μπερδευόμαστε. Υπάρχουν άντρες και τα  αντίγραφα τους εκεί έξω. Ο άντρας που θέλει στη ζωή του μια γυναίκα είναι περήφανος γι’ αυτήν, την θαυμάζει, την προσέχει, την φροντίζει, πάντα και παντού. Δεν την ζηλεύει, δεν την μειώνει ποτέ και με κανένα τρόπο και φυσικά δεν της σπέρνει με την συμπεριφορά του αμφιβολίες. Όταν η γυναίκα δεν νοιώθει ηρεμία στην ψυχή και ασφάλεια δίπλα στον σύντροφο της χάνει την εμπιστοσύνη απέναντι του και αργά ή γρήγορα έρχεται το τέλος. Η γυναίκα άλλωστε που αγαπά δυνατά έχει το χάρισμα και διαγράφει με τον ίδιο ακριβώς  τρόπο.

Δυστυχώς υπάρχει πολύ μοναξιά εκεί έξω γιατί η ψεύτικη λάμψη που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσελκύουν αναπόφευκτα  σε υπερβολικό βαθμό όλους, άλλους  λιγότερο και άλλους περισσότερο δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για το αληθινό, το όμορφο που υπάρχει έξω από την μικρή οθόνη.

Συντείνει όπως φαίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η έλλειψη παιδείας. Ο άντρας που είναι καλλιεργημένος, έχει αξίες και ιδανικά δεν παίζει άγρια παιχνίδια στη ζωή καμίας γυναίκας. Ο καλλιεργημένος άντρας που σέβεται τον εαυτό του, έχει μαγκιά και είναι λεβέντης σε όλα θα διεκδικήσει εκείνη τη γυναίκα που του κυριάρχησε το μυαλό, το κορμί και όλο του το είναι και θα κάνει τα πάντα να την κερδίσει και να την κρατήσει στη ζωή του.

Δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι διερωτούνται ακόμα γιατί υπάρχουν τόσες πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Γιατί κάνουν λάθος επιλογές. Γιατί επιλέγουν συντρόφους με λάθος κριτήρια όπως τα χρήματα, την εξωτερική εμφάνιση, την κοινωνική θέση, αλλά και γιατί δυστυχώς δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και την αξία τους. Όχι πάντα βέβαια αλλά αρκετές φορές στο τέλος της ιστορίας  για κάποιες στιγμές ηδονής διαλύονται  οικογένειες. 

Για να είναι δυο άνθρωποι ευτυχισμένοι μαζί χρειάζεται συναίσθημα, έρωτας, πάθος, χημεία ,αγάπη, σεβασμός, κατανόηση, εμπιστοσύνη, αλήθεια  και κοινό όραμα, κοινοί στόχοι και όνειρα, αλλιώς καλύτερα  ζήσε ελεύθερος όπως γουστάρεις με άτομα που έχουν τα ίδια θέλω, ανάγκες και πιστεύω στη ζωή. 

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, υπάρχουν παντού λογιών άνθρωποι και μέσα από τα λάθη μας που είναι μαθήματα ζωής και επιβάλλεται κάποια στιγμή να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αξία των ανθρώπων και των πραγμάτων, να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας  και να τολμάμε να διεκδικούμε ότι ακριβώς μας αξίζει και μας γεμίζει την καρδιά μας όμορφα χρώματα.

Γιατί ναι λοιπόν υπάρχει εκεί έξω και ο δικός σου πρίγκιπας και θα έρθει η ώρα που θα ανθίσουν στην καρδιά σου κόκκινα τριαντάφυλλα και ο δρόμος της ζωής σου θα είναι γεμάτος φως, χρωματιστές εμπειρίες, αρώματα και κόκκινες ανάσες ζωής. Μέχρι τότε να χαμογελάς γιατί δεν ξέρεις ποιος μπορεί να ερωτευτεί το χαμόγελο σου.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news