Προβολή ταινίας «Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής» του Πανίκου Χρυσάνθου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

Ο Δήμος Σωτήρας προβάλλει την κινηματογραφική ταινία “Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής” του Κύπριου Σκηνοθέτη, Πανίκου Χρυσάνθου, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας. Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Σωτήρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Το έργο:

Ο Κύπρος (Μιχάλης Σοφοκλέους), ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, που στέλλεται να υπηρετήσει στην “πράσινη γραμμή” της Λευκωσίας, ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του.

Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά.

Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία, η οποία ξυπνά τα φαντάσματά του. Μέσα είναι ο σκοτωμένος του πατέρας και η γυναίκα που αγαπούσε.

Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην “άλλη πλευρά”, ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες…

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας, που υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, το ΡΙΚ και το πρόγραμμα Media. Η ταινία γυρίστηκε στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, την Αλαμινό, τη Σωτήρα και τον Πιττοκόπο.

Στους κύριους ρόλους βρίσκουμε τους ηθοποιούς Μιχάλη Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέα Τσουρή, Θεόδωρο Μιχαηλίδη, Baris Refikoglu, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Γιάννα Λευκάτη, Δημήτρη Ξύστρα, Erdogan Kavaz, Αντρέα Αργυρίδη, Σκεύο Πολυκάρπου και Σίμο Τσιάκκα.

prasinigr1

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM