Διαδραστική διάλεξη για γονείς: Η ομαλή μετάβαση των παιδιών στην Α΄ Δημοτικού

Τo Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμμοχώστου και το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν διαδραστική διάλεξη για γονείς με θέμα την ομαλή μετάβαση των παιδιών από την Προδημοτική εκπαίδευση στην Α΄ Δημοτικού.

Στη διαδραστικη διάλεξη θα συζητηθούν οι ανησυχίες των γονιών για τη μετάβαση του παιδιού τους στη Α’ τάξη Δημοτικού. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις προκλήσεις αυτής της μετάβασης, αλλά και να βρεθούν σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τις ανησυχίες του ιδίου του παιδιού. Θα συζητηθούν αποτελεσματικές στρατηγικές προετοιμασίας για το παιδί, όπως για παράδειγμα η δημιουργία καθημερινής ρουτίνας με αφορμή το σχολικό διάβασμα, με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή του παιδιού στο δημοτικό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 201918:00-19:30 στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμμοχώστου (Γρίβα Διγενή 39, Σωτήρα).

Η συμμετοχή στη διάλεξηείναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ ή στο 77 77 27 57.

Τα εργαστήρια συντονίζουν οι συνεργάτιδες της «Μικρής Άρκτου»Κριστίνα Παντελή (Σχολική Ψυχολόγος) και Μαρία Ευριπίδου (Ψυχολόγος).