Συνταξιούχος δάσκαλος έφτιαξε μια κινητή βιβλιοθήκη

Επί 15 χρόνια, με αυτή την κινούμενη βιβλιοθήκη, έχει φτάσει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Αυτός ο εξαιρετικός χαρακτήρας ονομάζεται Antonio La Cava. Ζει στη Ferrandina, στην επαρχία Matera και είναι ένας συνταξιούχος πρώην δάσκαλος. Η  κινητή βιβλιοθήκη που χρησιμοποιεί είναι  μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Ο καλός συνταξιούχος δάσκαλος  έχει μετατρέψει την μηχανή του  σε κινητή βιβλιοθήκη και για τα τελευταία 15 χρόνια έχει περιοδεύσει την Basilicata παντού για να διαδώσει γνώση, αγάπη για τα βιβλία και την  ανάγνωση.

Σκεφτείτε ότι ο   συνταξιούχος φθάνει ακόμα και στα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα μέρη και είναι ευπρόσδεκτος παντού με μεγάλο ενθουσιασμό και μεγάλη αγάπη.

Όταν τα παιδιά βλέπουν την κινητή βιβλιοθήκη να εμφανίζεται , τρέχουν γρήγορα προς την κατεύθυνσή του και συγκεντρώνονται γύρω από τον Αντόνιο με περιέργεια  και ευτυχισμένα.

Ο δάσκαλος ανοίγει τα παράθυρα απο την κινητή βιβλιοθήκη που είναι γεμάτα βιβλία, τα παιδιά διαβάζουν και ξεφυλλίζουν τις   σελίδες που είναι γεμάτες παραμύθια, περιπετειώδεις ιστορίες, παραμύθια απομακρυσμένων χωρών.

Τα μεγαλύτερα , αυτά που ήδη γνωρίζουν πώς να διαβάσουν, μπορούν να επιλέξουν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της κινητής τηλεφωνίας και να το πάρουν στο σπίτι τους.  Η μηχανή του συνταξιούχου Antonio θα τα συλλέξει τον επόμενο μήνα, μέχρι τότε θα μπορούν να τα διαβάσουν με την ησυχία τους

Οι νεώτεροι ζητούν πληροφορίες, εξηγήσεις και ο καλός δάσκαλος  είναι πάντα ευτυχής να τους διαβάσει κάτι, να τους φέρει πιο κοντά στην αγάπη της ανάγνωσης και της γνώσης.

Αλλά η κινητή βιβλιοθήκη δεν είναι αφιερωμένη μόνο στα παιδιά. Ο δάσκαλος συλλέγει επίσης παλιά κείμενα δημοτικού σχολείου για να τα δώσει στους ηλικιωμένους.

Πολλοί από αυτούς σταμάτησαν στα πρώτα  χρόνια απο το δημοτικό σχολείο , θυμηθείτε ότι μόλις λίγες οικογένειες είχαν την πολυτέλεια να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Χάρη στην κινητή βιβλιοθήκη του Maestro Antonio, όχι μόνο ξαναζούν τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας τους, αλλά μαθαίνουν κάτι καινούργιο.

“Ποτέ  δεν είναι αργά για να μάθεις, είναι η άποψη αυτού του ευαίσθητου και γενναιόδωρου ανθρώπου

Και σε εκείνους που τον ρωτούν εάν μετά από τόσα χρόνια καριέρας και 15 χρόνια πέρασε ταξιδεύοντας πάνω και κάτω με την κινητή βιβλιοθήκη του, δεν αισθάνεται τουλάχιστον λίγο κουρασμένος, με ένα χαμόγελο απαντά:

“Όποιος είναι κύριος παραμένει ένας πλοίαρχος για πάντα.”

Όχι μόνο αγαπητέ Maestro Antonio, επιτρέψτε μας να προσθέσουμε:
“Ποιος έχει μια μεγάλη καρδιά, χρησιμοποιεί όλη τη ζωή του”.

Πηγή newsitamea.gr/