Στην Αθήνα σήμερα η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη

Για την Αθήνα αναχώρησε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.    

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του κ. Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεχτός σε ξεχωριστές συναντήσεις από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου.

Πηγή philenews.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news