Πόσα χρήματα έβγαλε ο Tom Brady στην καριέρα του

Ο μύθος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έκανε μία τεράστια καριέρα και μία ακόμη πιο τεράστια περιουσία.

Πριν λίγες ημέρες και στα 44 του χρόνια, ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου Tom Brady αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κλείνοντας έτσι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία όχι μόνο του σπορ που υπηρέτησε αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Μίδας

Μετά από 22 χρόνια και 7 Super Bowls, ο Brady αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη για το NFL. Στον αντίποδα, εκτός από δόξα, κέρδισε και (πολύ) χρήμα.

Ο κορυφαίος quarterback που έπαιξε ποτέ το σπορ κατόρθωσε να επικυρώσει και εμπράκτως την αγωνιστική του αξία. Μόνο τα συμβόλαιά του σε  New England Patriots και Tampa Bay Buccaneers αγγίζουν συνολικά τα $293.000.000. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν και μερικές δεκάδες ακόμη εκατομμύρια από τα μπόνους κατάκτησης στόχων. 

Οι επιτυχίες εντός γηπέδου αλλά και το γενικότερο προφίλ του, του άνοιξαν μερικές ακόμη πόρτες εσόδων. Έτσι, τα συμβόλαια που υπέγραψε κατά καιρούς με εταιρείες, οι διαφημίσεις στις οποίες συμμετείχε αλλά και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες του απέφεραν ακόμη $180.000.000. Μιλάμε λοιπόν για ένα ποσό που πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια. 

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Κανείς δεν έχει κερδίσει τόσα δαχτυλίδια πρωταθλητή όσα ο Tom Brady. Ούτε και τόσα χρήματα.

Πηγή esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news