Ο Χάρι & η Μέγκαν εγκαταλείπουν τους βασιλικούς τίτλους

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι εγκαταλείπουν τους τίτλους του Αυτού Υψηλότατου (His Royal Highness) και θα εξοφλήσουν τις εκατομμύρια λίρες που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Μπέρκσαϊρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ζευγαριού. 

Το παλάτι του Μπάκιχαμ έχει ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο μιας νέας ρύθμισης, το ζευγάρι «υποχρεώνεται να αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα και δεν θα λαμβάνει πια χρηματοδότηση για τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας». Επιπλέον, το παλάτι δήλωσε ότι «το νέο μοντέλο θα ισχύσει από την άνοιξη του 2020».

Σε ανακοίνωσή της, η βασίλισσα Ελισάβετ είπε ότι είναι ευχαριστημένη που βρέθηκε ένας «εποικοδομητικός και ενθαρρυντικός τρόπος για να προχωρήσει το ο εγγονός μου και η οικογένειά του μπροστά. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει ως αποτέλεσμα συνεχούς αρνητικής κριτικής τα τελευταία δυο χρόνια και στηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και παραπέρα. Είμαι πολύ υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου ελπίζει ότι η σημερινή συμφωνία επιτρέπει στον Χάρι, την Μέγκαν και τον Αρτσι να ξεκινήσουν μια υγιή και ήρεμη ζωή». 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πια τους τίτλους τους, καθώς δεν εργάζονται πλέον για την βασιλική οικογένεια και το έχουν κατανοήσει αυτό», συμπληρώνει το παλάτι.

Η αφαίρεση των τίτλων είναι μια φυσική εξέλιξη, μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποχωρήσουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ακολουθήσουν ένα «νέο μοντέλο εργασίας». 

Πηγή huffingtonpost.gr/