Λαμπραντόρ βοηθά ακρωτηριασμένο λιονταράκι να αναρρώσει

Ο Φόρτις γεννήθηκε πριν από τέσσερις μήνες στον ζωολογικό κήπο του Ιρκούτσκ. Κατά τη γέννα, το μωρό λιοντάρι τραυματίστηκε και είχε πρόβλημα στο πίσω του πόδι. Σταδιακά η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βρήκαν έναν εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό για να βοηθήσει το λιονταράκι.

Ένας τέτοιος τραυματισμός απαιτούσε επείγουσα θεραπεία και εάν το προσωπικό δεν αντιδρούσε τόσο γρήγορα, ο μικρός Φόρτις θα έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία.

«Η φλεγμονή έχει ήδη εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα, δηλαδή, επομένως, ήταν μια επείγουσα κατάσταση», δήλωσε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Λιουντμίλα Ιβούσκινα.

Την αποκατάσταση του λιονταριού μετά την επέμβαση ανέλαβε η εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο, Αλεξάνδρα. Για να αποσπάσει την προσοχή του λιονταριού από το άγχος που υπέστη, βρέθηκε ένας ιδιαίτερος βοηθός, ένα Λαμπραντόρ που ονομάζεται Έλσα, το οποίο αποδείχτηκε πολύτιμος φίλος.

Μαζί με την Αλεξάνδρα, τα δύο ζώα πέρασαν περίπου δύο μήνες σε ένα είδος καραντίνας. Κατά το διάστημα αυτό ο Φόρτις και η Έλσα έγιναν αχώριστοι.

«Έγιναν τόσο φίλοι με το κουτάβι. Τρώνε μαζί, κάνουν βόλτα μαζί, κοιμούνται μαζί, δεν έχουν τη σχέση “αρπακτικού – θηράματος”, δεν δαγκώνουν ο ένας τον άλλον, όλα είναι τόσο χαριτωμένα μεταξύ τους», ανέφερε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.

Πηγή sputniknews.gr, philenews.com