Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός του “Ψηλά στον Ουρανό”

Σε ηλικία 91 ετών ήταν ο πιο πολυβραβευμένος ηθοποιός με Emmy.

Έφυγε σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Ed Asner, γνωστός στο ευρύ κοινό ως η φωνή του παππού ονόματι “Carl Fredricksen” από το Up! της Pixar (Ψηλά στον Ουρανό). Όπως ανακοίνωσε το οικογενειακό του περιβάλλον πέθανε το πρωί της Κυριακής, ενώ εκτός από θρυλικός ηθοποιός ήταν ακτιβιστής και φιλάνθρωπος. 

Ο ρόλος που εκτόξευσε την καριέρα του όμως και ιδίως στις ΗΠΑ είναι αυτός του Lou Grant τόσο στο “The Mary Tyler Moore Show” όσο και στο spinoff του, “Lou Grant“. Υποδυόμενος τον οξύθυμο αλλά και αξιαγάπητο παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων απέσπασε πέντε Emmy, ενώ συνολικά μετράει 7 Emmy βραβεία -τα περισσότερα από κάθε άλλον ηθοποιό στην ιστορία του θεσμού. 

Σημαντική προσφορά είχε και στο χώρο του voice acting δανείζοντας τη φωνή του σε διάσημα καρτούν και χαρακτήρες ανά τα χρόνια όπως: τον Joshua στο Joshua and the Battle of Jericho (1986) για τη Hanna-Barbera, τον J. Jonah Jameson στο Spider-Man(1994–98), τον Hoggish Greedly στο Captain Planet and the Planeteers (1990–95), τον Roland Daggett on Batman: The Animated Series (1992–94), Ed Wuncler στο The Boondocks (2005–14) και τη Granny Goodness σε διάφορα animated projects της DC. 

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκάδες ταινίες όπως το “Elf” στον ρόλο του Άι Βασίλη πλάι στον Will Ferrell. Η παρουσία του όμως κυρίως ήταν τηλεοπτική, με τα τελευταία χρόνια να παίζει σε μικρούς και μεγάλους ρόλους στις σειρές του Netflix, “Grace and Frankie“, “Dead to Me” αλλά και στο “Cobra Kai” τον πατέρα του Johnny Lawrence. 

Οι δύο πρωταγωνιστές του Cobra Kai, Ralph Macchio και William Zabka τον αποχαιρέτησαν μέσω του Twitter: 

Απολάυστε τον σε μερικούς από τους ρόλους του: 

Πηγή unboxholics.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news