7 μικρά βήματα στην σχέση που όμως είναι πολύ σημαντικά

Οι στιγμές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, όπως για παράδειγμα το πρώτο ραντεβού, η γνωριμία με τους γονείς του συντρόφου, η μετακόμιση και κοινή ζωή, ο αρραβώνας και ο γάμος, είναι τα σημαντικότερα βήματα στη σχέση. Ομως μερικές φορές οι μικρότερες (αλλά εξίσου σημαντικές) στιγμές δεν εκτιμούνται όσο θα έπρεπε. 

Ποια είναι όμως τα «μικρά» βήματα που δείχνουν ότι η σχέση είναι υγιής και σταθερή;

  • Η πρώτη φορά που κλαίει μπροστά μας. «Ο σύζυγός μου είναι μεγαλόσωμος. Τον φωνάζω”αρκούδο” γιατί είναι τεράστιος, αλλά ταυτόχρονα πολύ τρυφερός. Οταν έφευγα από το Λονδίνο, γιατί διατηρούσαμε σχέση εξ’αποστάσεως τότε, άρχισε να κλαίει. Ηταν όμορφο να βλέπω έναν άνδρα τόσο ευάλωτο», είπε η σεξολόγος και συγγραφέας Τζίτζι Ιγκλ. 
  • Η πρώτη φορά που αναρτά μια φωτογραφία σας στο Instagram. «Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για μένα, αλλά για άλλους εξαιρετικά μικρό ακόμα και γελοίο», δήλωσε η Αλίσα Ράμος από το «My Life’s a Travel Movie».
  • Η πρώτη φορά που πηγαίνουμε μαζί σε εταιρική εκδήλωση. «Ο σύζυγός μου είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας τέχνης και συνεργάζεται και με παιδιά. Ηταν πολύ ιδιαίτερο όταν με πήρε μαζί για να γνωρίσω όλα τα παιδιά και τους γονείς. Μια κίνηση που σήμαινε ότι έβλεπε σοβαρά τη σχέση», δήλωσε η μπλόγκερ Αντίτια Μαντιράχου.
  • Η πρώτη φορά που μας αποκαλεί «μαμά» ή «μπαμπά» στο κατοικίδιό. «Η σύζυγός μου είχε έναν σκύλο όταν γνωριστήκαμε. Για πολύ καιρό δεν είχα σκύλο και είχα ξεχάσει πόσο πολύ μου είχε λείψει ένας. Αμέσως δέθηκα με τον σκύλο της συντρόφου μου και όταν άκουσα ότι με αποκαλεί ”πατέρα” του σκύλου, ήταν μεγάλη υπόθεση», είπε ο κωμικός Νταν Ρίγκαν. 
  • Η πρώτη φορά που αποκαλύπτουμε τις συνήθειές μας στο κρεβάτι. «Ενώ για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι ανοησία ή περίεργο, αισθάνθηκα πολύ καλά όταν είπα στον σύντροφό μου ότι είμαι υποτακτική. Βοήθησε τη σχέση μας να αναπτυχθεί με πολλούς και όμορφους τρόπους», είπε η εικονογράφος Τέβι Κου.
  • Η πρώτη φορά που «ανοίγονται» συναισθηματικά. «Οταν ο σύντροφός μου μοιράστηκε βαθύτερα κομμάτια του εαυτού του μαζί μου, είχε σημασία επειδή σήμαινε ότι ανοιγόταν και μάθαινε να με εμπιστεύεται», δήλωσε η συγγραφέας Ρενέ Τσέρεζ.
  • Η πρώτη φορά που γνωρίζουμε τους φίλους. «Μερικές φορές η γνωριμία με τους φίλους της συντρόφου είναι περισσότερο αγχωτική από τη γνωριμία με τις οικογένειες. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση, να είσαι φιλικός, επικοινωνιακός γιατί οι φίλοι είναι εκείνοι που μπορεί να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο του τι θα συμβεί στη σχέση», είπε ο Ανταμ Γκρόφμαν.

Πηγή huffingtonpost.gr/