5 λάθη που κάνεις όταν χτενίζεσαι

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, τα μαλλιά είναι το παν. Όπως είπε και η σοφή Phoebe Waller Bridge στο Flebag, «μακάρι να μην ήταν, για να μπορέσουμε να σκεφτούμε και τίποτα άλλο μέσα στην μέρα μας, αλλά είναι». Hair. Is. Everything.

Και έτσι, όποτε τα μαλλιά μας αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα (λιπαρότητας, φριζαρίσματος, αδυναμίας), αυτομάτως οι μέρες μας χαλάνε και δεν μπορούμε να ησυχάσουμε μέχρι να ανακαλύψουμε την αιτία της καταστροφής. Παρόλο όμως που αναζητάμε την πηγή του κακού στα σαμπουάν, τα conditioner, το πιστολάκι ή το ισιωτικό, ίσως ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης να είναι η χτένα. Και ο τρόπος με τον οποίο την χρησιμοποιούμε.

Ιδού 5 λάθη που μπορείς να κάνεις όταν χτενίζεσαι και καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το ξέρεις.

Χτενίζεσαι από την ρίζα στις άκρες

Η τεχνική «από πάνω μέχρι κάτω» δεν είναι φίλος μας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να τραβάει τις τρίχες από τους θύλακες τους και να τις σπάει. Προσπάθησε λοιπόν να ξεκινήσεις το χτένισμα μερικά εκατοστά πάνω από τις άκρες και να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους με υπομονή. Συνέχισε την ανοδική πορεία μέχρι σιγά-σιγά να φτάσεις στην ρίζα.

Χτενίζεσαι με βρεγμένα μαλλιά

Όταν η υγρασία εισχωρεί στις ίνες των μαλλιών μας, τις αναγκάζει να τεντώνονται και κάνει τις τρίχες πιο ευαίσθητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι πιο ευάλωτα στο να σπάσουν και να φθαρθούν όσο είναι βρεγμένα. Προσπάθησε λοιπόν να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά πριν προσπαθήσεις να τα χτενίσεις.

Χρησιμοποιείς μεγάλες, βαριές βούρτσες

Είναι καλύτερο να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου με μία λεπτή χτένα με αραιά δόντια, αφού πρώτα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν που βοηθάει με το λύσιμο των κόμπων. Προτίμησε ένα ελαφρύ σπρέι αν έχεις λεπτή τρίχα, μία αποτελεσματική λοσιόν για μεσαίο πάχος ή μία ειδική κρέμα/αφρό για μαλλιά με μεγάλο όγκο.

Δεν καθαρίζεις τις χτένες σου

Ακριβώς όπως πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, έτσι πρέπει να περιποιείσαι και τις χτένες σου. Φρόντισε λοιπόν να τις καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αλλιώς θα γεμίσουν με σπασμένες τρίχες και ίχνη από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για το styling, τα οποία σίγουρα θα σου δημιουργήσουν προβλήματα.

Για να πλύνεις τις χτένες σου, πρώτα αφαίρεσε ό,τι τρίχα έχει μπλεχτεί στα δόντια τους και στην συνέχεια άσε ζεστό νερό να τρέξει πάνω τους. Πρόσθεσε λίγο σαμπουάν ή σαπούνι για τα χέρια, δημιουργώντας σαπουνάδα. Ξέβγαλε προσεκτικά και άφησέ της πάνω σε μία πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Το παραπάνω βίντεο θα σε βοηθήσει!

Χτενίζεσαι υπερβολικά

Ναι, μπορεί να έχεις δει τις παλιές ιέρειες του Hollywood να κάθονται μπροστά σε ένα καθρέφτη, φορώντας φανταστικά νυχτικά, και να μετράνε το πόσες φορές χτενίζουν τα μαλλιά τους μέχρι να φτάσουν το 100. Όσο αισθητικά ωραία και να είναι αυτή η σκηνή, ως μέθοδος έχει πλέον απορριφθεί. Συγκεντρώσου στην ποιότητα του χτενίσματος και όχι στην συχνότητα. Φρόντισε να μην υπάρχουν κόμποι και αυτό ήταν, τελείωσες.

Πηγή look.athensvoice.gr/