2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου

Επιστρέφει την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου το Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στα πλαίσια προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022. Το φεστιβάλ,που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ.και η είσοδος θα είναι 5 ευρώ για άτομα άνω των 18 ετών, Φοιτητές και Στρατιώτες Δωρεάν. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο ΣΚΕ Λιοπετρίου και συγκεκριμένα στο Νέο Περιφερειακό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων και Ατόμων με Άνοια.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα, με βασικό υλικό το καρότο όπως, γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), κρέπες  με γεύση καρότου, ντόνατς με κρέμα και μαρμελάδα καρότου,  στριφτό καρότο, καροτοπαγωτο, λικέρ καρότου, μπραλίνα καρότου, σούσι με βασικό υλικό το καρότο, ρυζόγαλο με μαρμελάδα καρότου.  Θα πωλούνται, επίσης, χυμός, μαργαρίτα και κοκτέιλ καρότου.  

Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σούβλα, κλέφτικο, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες και διάφορα ποτά. 

Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ θα έχουν οι executive chefs της κοινότητας, με συντονιστή τον κ.Ανδρέα Πασκουή, ο οποίος  μαζί με μια πολυμελή ομάδα μαγείρων θα ετοιμάσουν δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο. 

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, δωρεάν, ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ,ΑΒΟΚΑΝΤΟ,ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, CARROT SLAW ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ CHIA SEEDS, MOUSSE ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΚΥΜΙΝΟ, μια προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου.  Επίσης, οι chefs θα παρουσιάσουν για επίδειξη τις ακόλουθες εναλλακτικές συνταγές με καρότο:

1. ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ 

2. RAINBOW CARROT RIBBON SALAD 

3. ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΡΟΥΤΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΕΖΑΟΛΑ

4. ΚΑΡΟΤΕΝΙΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

5. SUSHI ROLLS ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΟΨΥΧΑ

6. ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΟΤΟΥ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΚΥΜΙΝΟ

7. ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΓΛΑΣΕ,ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ

Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με πεντάωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν ο πολυταλαντούχος DJ Μιχάλης Κούρτης, το Μουσικό Χορευτικό Συγκρότημα «Η Παράδοση». Η βραδιά θα κορυφωθεί με το μουσικό συγκρότημα ΟΝΙΡΑΜΑ.  Το όλο φεστιβάλ παρουσιάζει η Δέσποινα Πούρεκου

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύριο Κώστα Καδή.

Το λογότυπο του Φεστιβάλ Καρότου είναι εμπνευσμένο από την Παράδοση του Λιοπετρίου και συγκεκριμένα από την τέχνη της καλαθοπλεχτικής.  Το σχήμα προκύπτει από τον συνδυασμό των σχημάτων του καλαθιού και του καρότου.  Σ’ αυτό συνδυάζονται διαφορετικοί τρόποι πλεξίματος, οι οποίοι συμβολίζουν: τη γεωργία (πράσινο χρώμα), το νερό – Ποταμός Λιοπετρίου (γαλάζιο χρώμα) και την ίδια την τέχνη της καλαθοπλεχτικής (καφέ χρώμα).

Είναι σχεδιασμένο από το Niki’s Bookshop και τον γραφίστα, Αγαμέμνονα Μέλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 23 942180

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής 

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news