10 συμπεριφορές που θα σας κάνουν ακαταμάχητα ελκυστικούς

Το πόσο ελκυστικοί είναι κάποιοι δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και από παράγοντες που σχετίζονται με τις συμπεριφορές τους και την φροντίδα που δείχνουν στον εαυτό τους. Όπως αυτές που ακολουθούν και θα σας κάνουν ακαταμάχητα ελκυστικούς.

Αυτό που κερδίζει τους ανθρώπους, που γεννά φιλίες, που ενισχύει την επικοινωνία στις σχέσεις είναι μια ακαταμάχητη ελαστικότητα, που δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση αλλά με τις συμπεριφορές. Εάν θέλετε οι άλλοι να σας βλέπουν ως ακαταμάχητα ελκυστικούς, μάθετε ποιες συμπεριφορές και δεξιότητες θα σας βοηθήσουν ώστε να είστε απρόσμενοι, απροσδόκητοι και σαγηνευτικοί στους άλλους.

Οι 10 συμπεριφορές που θα σας κάνουν ακαταμάχητα ελκυστικούς

  1. Δείξτε το ενδιαφέρον σας
  2. Πείτε «όχι» όταν (πραγματικά) δεν θέλετε κάτι να κάνετε
  3. Κάντε κάτι ωραίο για έναν ξένο
  4. Μάθετε από τους καλύτερους
  5. Αποκτήστε επιπλέον γνώσεις
  6. Μείνετε ήρεμοι όταν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σας
  7. Ξεκινήστε συζήτηση με κάποιον άγνωστο
  8. Γράψτε μια λίστα με αυτά που θέλετε να γνωρίζετε
  9. Πείτε ευχαριστώ
  10. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

1. Δείξτε το ενδιαφέρον σας

Στείλτε ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια ή έναν καφέ, μια τυχαία μέρα στη δουλειά, ως έκπληξη σε κάποιον φίλο που ξέρετε ότι δεν νιώθει καλά. Ένα απροσδόκητο δώρο, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζετε ότι μία φίλη σας ή ένας φίλος σας δεν νιώθει καλά θα κάνει την εβδομάδα πιο φωτεινή για τους άλλους, όχι τόσο για το δώρο όσο για την σκέψη και το ενδιαφέρον.

Μην λέτε στους ανθρώπους τι πρόκειται να κάνετε γι ‘αυτούς, γιατί αυξάνονται οι προσδοκίες τους. Κάντε τους μια έκπληξη: είναι πολύ πιο αξιομνημόνευτο και εντυπωσιακό από το να κάνετε αυτό τους υποσχεθήκατε.

2. Πείτε «όχι» όταν (πραγματικά) δεν θέλετε κάτι να κάνετε

Οι άνθρωποι σέβονται αυτούς που λένε τη γνώμη τους, περισσότερο από κάποιον που συμφωνεί πάντα μαζί τους. Γιατί όταν λέτε «όχι» στους άλλους, βλέπουν πόσο αληθινοί είστε, ότι έχετε προτεραιότητες και ότι είστε ειλικρινείς.

Το να αρνηθείτε κάτι μπορεί να σας αγχώσει, αλλά αν καταφέρετε να ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα, θα νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Εάν δεν συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας σαν είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα σας, τότε και οι άλλοι θα συμπεριφερθούν ανάλογα.

3. Κάντε κάτι ωραίο για έναν ξένο

Κρατήστε την πόρτα αν τα χέρια του είναι γεμάτα. Προειδοποιήστε τον πριν καθίσει σε ένα ρεγμένο κάθισμα. Σηκώστε τα μετρητά που του έπεσαν. Αυτά είναι πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν, αλλά θα σας σεβαστούν αν το κάνετε.

4. Μάθετε από τους καλύτερους

Μπορείτε να παραπονιέστε για το πόσο χάλια είναι η ζωή και να αναρωτιέστε, γιατί δεν είμαι τόσο έξυπνος, πλούσιος, συμπαθής, επιτυχημένος, με επιρροή ή τόσο εμφανίσιμος; Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν βοηθάτε τον εαυτό σας να αναπτυχθεί. Δεν προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι.

Αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε τι κάνει τους άλλους να λάμπουν. Εξασκηθείτε ξανά και ξανά. Ρωτήστε αν χρειάζεται. Γιατί αν θέλετε να είστε ο καλύτερος, πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε από τους καλύτερους.

5. Αποκτήστε επιπλέον γνώσεις

Είναι διασκεδαστικό να μιλάτε με άλλους, αλλά η στιγμή που η συζήτηση σταματά επειδή κανείς δεν έχει τίποτα άλλο να πει, τότε είναι που αρχίζετε να βαριέστε αυτό το άτομο. Μην είστε αυτό το άτομο, που κοιτάζει με αγωνία αλλού ενώ προσπαθεί να σπάσει το κεφάλι του να βρει ένα καλό θέμα συζήτησης.

Κάντε τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για εσάς και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να ενδιαφερθείτε εσείς πρώτοι. Μάθετε πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αναρωτηθείτε γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Διαβάστε τι συμβαίνει στον κόσμο αυτήν τη στιγμή.

Γιατί όταν έχετε πράγματα να πείτε, αυτόματα νομίζουν ότι είστε ένας έξυπνος, συναρπαστικός και ακαταμάχητος άνθρωπος.

6. Μείνετε ήρεμοι όταν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σας

Δεν είναι ευχάριστο θέαμα να βλέπετε κάποιον να ουρλιάζει θυμωμένα ή να ξεσπάει άσχημα. Και μερικές φορές δεν μπορείτε παρά να αντεπιτεθείτε. Μην το κάνετε. Πριν τραβήξετε το σχοινί, αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε την όλη κατάσταση και γιατί είναι τόσο θυμωμένος. Ίσως υπήρξε κάποια κακή επικοινωνία μεταξύ σας και ίσως είναι καλύτερο να παραμείνετε ήρεμοι και να το συζητήσετε.

7. Ξεκινήστε συζήτηση με κάποιον άγνωστο

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε φόβο όταν δεν βρισκόμαστε με φίλους ή με γνωστούς μας, κάτι που διευκολύνει τους άλλους να διαπιστώσουν ποιος έχει αυτοπεποίθηση και ποιος όχι. Ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας και μιλήστε με κάποιον που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ. Θα τους εκπλήξετε αμέσως και θα αποκτήστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

8. Γράψτε μια λίστα με αυτά που θέλετε να γνωρίζετε

Γράψτε μια λίστα πράγματα που δεν γνωρίζετε ή έχετε ελάχιστη γνώση για αυτά. Ενημερώστε αυτήν τη λίστα κάθε φορά που συναντάτε ένα θέμα που σας προβληματίζει και ερευνήστε το όταν έχετε χρόνο.

9. Πείτε ευχαριστώ

Είναι απλό, κατά καιρούς χρησιμοποιείται υπερβολικά, αλλά εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στην ημέρα κάποιου. Το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά δευτερόλεπτα για να σκεφτείτε και να εκτιμήσετε αυτό που σας δίνεται, ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό όπως μια αγκαλιά.

Να θυμάστε: Ευχαριστήστε τους άλλους όταν το εννοείτε πραγματικά, αλλά όχι σε σημείο που να υπερβάλετε (διαφορετικά αρχίζει να χάνει το νόημά του).

10. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορείτε να ανακτήσετε στη ζωή, είναι ο χρόνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι είναι συνεχώς απασχολημένοι κάνοντας πράγματα που τους αρέσουν ή τους βελτιώνουν, καταλήγουν να γίνονται πιο επιτυχημένοι από κάποιον που δεν κάνει τίποτα και ξοδεύει το χρόνο του σε ανούσια πράγματα. Επίσης, αφιερώστε χρόνο στην αυτοφροντίδα σας.

Πηγή: oloygeia.gr