10 μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε

Το 2020 ήρθε και ίσως είναι η στιγμή να ζήσετε το όνειρό σας. Παραιτηθείτε από την δουλειά, διαλέξτε έναν από τους παρακάτω προορισμούς και ζήστε την υπόλοιπη ζωή σας χωρίς να δουλέψετε ούτε μια μέρα στην ζωή σας.

Ακούγεται ουτοπικό; 

Και, όμως, είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Σύμφωνα με το Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης (GRI) υπάρχουν αρκετά μέρη στον κόσμο που είναι τόσο φθηνά που είναι ιδανικά για τον κάθε συνταξιούχο, αλλά και το κάθε άτομο που επιθυμεί να ζήσει μια πλουσιοπάροχη ζωή χωρίς πολλά έξοδα.

Την πρώτη θέση κατακτά – όχι άδικα – η Πορτογαλία η οποία προσφέρει ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής, η υγειονομική περίθαλψη είναι εξαιρετική και χαμηλού κόστους ενώ ο ρυθμός της ζωής είναι αργός και χαλαρός. Στην Πορτογαλία, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θα σας πιέσει να βιαστείτε για τίποτα και κανέναν!

Που να μετακομίσετε: Τα καλύτερα μέρη στα οποία μπορείτε να μείνετε είναι η Λισαβόνα και το Πόρτο. Νυχτερινή ζωή, απίστευτες τοποθεσίες, πάρα πολύ φθηνά ποτά και ατέλειωτες παραλίες είναι από τα λίγα που προσφέρει. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,900 ευρώ το μήνα.

2. Παναμάς

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Είναι ένα ζεστό και τροπικό μέρος με νόμισμα το δολάριο. Η φορολογική επιβάρυνση είναι πολύ χαμηλή και υπάρχει ένας μεγάλος αγγλόφωνος πληθυσμός.

Που να μετακομίσετε: Ο Παναμάς είναι περίπου το μέγεθος της Νότιας Καρολίνας και έχει βουνά, παραλίες. Όπου και να μείνετε θα είναι φανταστικά. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,500 ευρώ το μήνα.

3. Κόστα Ρίκα

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι γιατί κάποιος πρέπει να μετακομίσει στην χώρα. Είναι μια από τις χώρες που οι άνθρωποι ζουν ευτυχισμένοι και περισσότερο από το μισό της έκτασης της χώρας καλύπτεται από δέντρα. Οι κάτοικοι ζουν ανάμεσα σε παραλίες, ενεργά ηφαίστεια και τροπικά δάση.

Που να μετακομίσετε: Είναι περίπου το μέγεθος της Δυτικής Βιρτζίνια και μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ περιοχών σε τροπικά δάση, παραθαλάσσια χωριά ή ορεινές πόλεις. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,600 ευρώ το μήνα.

4. Μεξικό

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Η ζωή είναι απλή στο Μεξικό. Υπάρχει υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, εκπληκτικές παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής. Αν σας ενδιαφέρει και η πολιτιστική πλευρά μιας πόλης, τότε αυτή η χώρα είναι για εσάς.

Που να μετακομίσετε: Λόγω της γεωγραφικής της ποικιλομορφίας, θα βρείτε μέρη με εντελώς διαφορετικά κλίματα μεταξύ τους. Σε άλλα έχει διαρκώς αποπνικτική ζέστη και σε άλλα ο καιρός θυμίζει άνοιξη. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,300 ευρώ το μήνα.

5. Κολομβία

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Μια χώρα με πολύ χαμηλό κόστος ζωής, εκπληκτικά τοπία, πρώτης κλάσης υγειονομική περίθαλψη και φιλόξενος κολομβιανός λαός.

Που να μετακομίσετε: Γιατί να μετακομίσετε; Έχει το τέλειο κλίμα και ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,252 ευρώ το μήνα.

6. Εκουαδόρ

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Ο καιρός είναι μονίμως ανοιξιάτικος, δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να μετακινήστε και τα ενοίκια είναι πολύ προσιτά.

Που να μετακομίσετε: Όπου θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε από την μικρή ζωή στο χωριό μέχρι την πλουσιοπάροχη ζωή στην πόλη που περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 890 ευρώ το μήνα.

7. Μαλαισία

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Είναι ένας δημοφιλής προορισμός από το 1960 και είναι γνωστός για τις ειδυλλιακές παραλίες της, τα σαγηνευτικά νησιά και μερικά από τα πιο  αρχαία τροπικά δάση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Που να μετακομίσετε: Αν οι τιρκουάζ παραλίες είναι το όνειρό σας, έχετε μόνο 878 νησιά να διαλέξετε. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,300 ευρώ το μήνα.

8. Ισπανία

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Η Ισπανία έχει τα υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης και ο ισπανικός λαός είναι από τους πιο φιλικούς και φιλόξενους στην Ευρώπη.

Που να μετακομίσετε: Περιοχές όπως Ναβάρρα, Καντάμπρια, Γαλικία κα η Χώρα των Βάσκων είναι οι ιδανικές καθώς διαθέτουν δάση, βουνά και εκπληκτικές ακτές. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1,700 ευρώ το μήνα.

9. Γαλλία

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Έχει όλα όσα αναζητούμε σε αυτήν την ζωή: καλό φαγητό, καλό κρασί, καλό κλίμα, παράδοση και ιστορία.

Που να μετακομίσετε: Η περιοχή Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν,θυμίζει μεσαιωνική εποχή και οι τιμές είναι οι πιο λογικές στην χώρα. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 2,231 ευρώ το μήνα.

10. Βιετνάμ

Δέκα μοναδικοί φθηνοί προορισμοί για να ζήσουμε χωρίς να

Σύγχρονες πόλεις, αρχαίοι ιστορικοί χώροι και παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε. Το Βιετνάμ θεωρείται ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου, ενώ είναι και μία από τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ασία.

Που να μετακομίσετε: Ουρανοξύστες, νυχτερινή ζωή και οι ναοί των 1,000 ετών είναι από τα λίγα που θα σας κάνουν να μείνετε για πάντα. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 890 ευρώ το μήνα.

Πηγή huffingtonpost.gr/