Όταν η Τζούλι Άντριους έχασε έναν ρόλο αλλά κέρδισε ένα Όσκαρ

Αν μια ηθοποιός μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών, αυτή είναι η Τζούλι Άντριους που μόλις συμπλήρωσε τα 85 αλλά παραμένει πάντα γλυκιά, όπως τη θυμόμαστε από τις ταινίες της.

Από την «Μαίρη Πόππινς» έως τη «Μελωδία της Ευτυχίας» η μεγάλη κυρία του Χόλιγουντ μάς έχει κρατήσει συντροφιά πολλά απογεύματα, παρόλο που η πλούσια καριέρα της είχε πολλές πλευρές.

Παιδί θαύμα από μικρή ηλικία, έπαιζε στα βωντβίλ του Λονδίνου και κέρδισε τις εντυπώσεις με την υπέροχη φωνή και την απίστευτη θεατρικότητα της. Ο ρόλος της Ελίζα Ντουλίτλ στο μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» ήταν η πρώτη μεγάλη της επιτυχία, που θα την έφερνε και στο Μπροντγουέι. Το μιούζικαλ είχε τέτοια ανταπόκριση στο κοινό, που αμέσως οι κινηματογραφικοί παραγωγοί σκέφτηκαν την μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Όλοι θεωρούσαν ότι η Άντριους σίγουρα θα κέρδιζε κι εκεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι παραγωγοί όμως δεν τόλμησαν το ρίσκο, επικαλούμενοι ότι δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στα πλατό. Τελικά η Όντρεϊ Χέμπορν πήρε τον ρόλο, αν και δεν τραγουδούσε στο επίπεδο που απαιτεί ένα μιούζικαλ, γι’ αυτό και τα φωνητικά στα τραγούδια της ταινίας ανήκουν στη Μάρνι Νίξον.https://8713d97cb1d7d2347860dc019779efaa.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Φωτογραφία: AP Images

Φαίνεται όμως πως εκείνη η ατυχία, της βγήκε σε καλό αφού αμέσως η Disney της πρότεινε τον ρόλο της πιο αξιαγάπητης γκουβερνάντας όλων των εποχών, της «Μαίρη Πόππινς». Εκείνη την εποχή όμως η Τζούλι Άντριους έμεινε έγκυος κι έτσι δεν μπορούσε να ξεκινήσει γυρίσματα. Η εταιρεία θεωρώντας πως ήταν η μόνη που θα μπορούσε να παίξει και να τραγουδήσει εξίσου καλά αποφάσισε να την περιμένει.

Έτσι τελικά η Άντριους κράτησε την θρυλική ομπρέλα της Πόππινς και μάλιστα κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου.

Φωτογραφία: AP Images 
Φωτογραφία: AP Images 

Η ίδια βέβαια έχει πει στην αυτοβιογραφία της πως ντρεπόταν για εκείνο το βραβείο, γιατί θεωρούσε πως της το έδωσαν ως καλωσόρισμα στον κόσμο του Χόλιγουντ. Σήμερα πάντως κοσμεί το γραφείο της, και η Μαίρη Πόπιννς έχει κερδίσει μια θέση στις καρδιές όλων όσοι αισθάνονται παιδιά.

Φωτογραφία: AP Images 

Στη νέα εκδοχή της ταινίας που είδαμε πρόσφατα, τον ρόλο ανέλαβε η εξίσου γλυκιά Έμιλι Μπλαντ. Η Τζούλι Άντριους, γενναιόδωρη πάντα, εκφράστηκε με θετικά λόγια για τη νεότερη συνάδελφό της και δήλωσε την υποστήριξή της. Αρνήθηκε μάλιστα να εμφανιστεί στην ταινία γιατί όπως είπε: «Αυτή είναι η στιγμή της Έμιλι και θέλω πραγματικά να είναι δική της. Δεν θέλω να υπάρξει σύγκριση λέγοντας «ω έρχεται η Μαίρη Πόππινς». Δεν το θέλω αυτό, πραγματικά θέλω να πάρει αυτό που της αξίζει γιατί πιστεύω ότι θα λάμψει».

Πηγή bovary.gr/