«Όταν απολύθηκα, αγόρασα ένα βαν και άρχισα τα ταξίδια. Να τα 5 πράγματα που έμαθα»

Λίγες μόνο μέρες μετά την απόλυση μου τον Οκτώβριο του 2019, ο σύντροφός μου και εγώ ξεκινήσαμε να αναζητούμε πτήσεις για να την κοπανήσουμε για τη Νέα Ζηλανδία (και έπειτα οπουδήποτε).

Πάντα θέλαμε να πάμε και ήταν το πρώτο μας βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου μας να αφήσουμε τις δουλειές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και να κινηθούμε σε όλο τον κόσμο.

Μετά από χρόνια αποταμίευσης, επιτέλους μπορούσαμε να το κάνουμε, έτσι πετάξαμε στη Νέα Ζηλανδία και αγοράσαμε ένα φορτηγό.

Σχεδιάσαμε να επωφεληθούμε από το ελεύθερο κάμπινγκ της χώρας, το οποίο είναι νόμιμο και επιτρέπει σε όσους διαθέτουν πιστοποιημένα οχήματα να κατασκηνώσουν δωρεάν από μια νύχτα σε εκατοντάδες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Αγοράσαμε ένα πολύ instagraμικό βανάκι, το οποίο φαινόταν τέλειο στις φωτογραφίες μας, αλλά τελικά ήταν τζάμπα χρήματα.  

Ξεκάθαρα δεν ήταν σοφή απόφαση για κάποιον με budget. Επίσης έμαθα πόσο ωραίο είναι να ταξιδεύεις με παρέα.

Έμαθα ακόμη, πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η ρουτίνα και το να κάνεις σχέδια. Εμείς σίγουρα είχαμε μια εντελώς αλλοπρόσαλη καθημερινότητα αλλά βρίσκαμε τρόπο να οργανωθούμε. Το ίδιο ισχύει και σε όποιον δεν ταξιδεύει.

Απελευθερώθηκα από τα υλικά αγαθά. Ό,τι ήταν σημαντικό για μένα, ήταν μέσα στο βαν. Ειλικρινά αλλάζει όλη σου η σκέψη!

Επίσης ότι σε κάθε πλάνο στη ζωή πρέπει να έχεις στην άκρη χρήματα – και να αποταμιεύσεις περισσότερα από όσα πιστεύεις ότι θα χρειαστείς. Ειλικρινά μπορεί να συμβεί το ο,τιδήποτε, όπως για παράδειγμα μια πανδημία (!!!).

Πηγή pink.gr/