Χρυσές Σφαίρες: Στις 28 Φεβρουαρίου 2021 η τελετή απονομής

Η τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες 2021, θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα διεξαχθούν λοιπόν το Σαββατοκύριακο που αρχικά είχε προβλεφθεί για την τελετή των Οσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ, κρατώντας επί τρεις μήνες κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια αυτής της τελετής που συχνά θεωρείται προάγγελος των Οσκαρ, θα δόσει στην δημοσιότητα στα «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες» τα κριτήρια της επιλεξιμότητας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα Οσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αλλάξει τα κριτήρια της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστούν. Επίσης άλλαξε τη δική της περίοδο επιλεξιμότητας για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες, από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει τόσο στο  Λος ’Αντζελες όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας του Covid-19.

Τα βρετανικά Bafta, άλλαξαν την ημερομηνία απονομής τους, για τις 25 Απριλίου, 2021, δύο εβδομάδες πριν τα Οσκαρ, καθώς και αυτά αποτελούν τον προάγγελο των βραβείων της  Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και ’Ειμι Πόλερ θα παρουσιάσουν την 78η τελετή απονομής.

Οι παρουσιάστριες...
Οι παρουσιάστριες της τελετής, Τίνα Φέι αριστερά και Έιμι Πέλερ.

Πηγή huffingtonpost.gr/