Φυτά εσωτερικά χώρου κατάλληλα για το βρεφικό δωμάτιο και όχι μόνο

Μπορεί σαν μαμάδες να λέτε «όχι» για πολλά πράγματα καθημερινά, δεν θα έπρεπε όμως να λέτε «όχι» στα φυτά και ειδικά μέσα στο σπίτι.

Τα φυτά είναι όμορφο να τα έχεις μέσα στο σπίτι σου, σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και μεταξύ άλλων προάγουν την καλή ατμόσφαιρα και ηρεμία. Επίσης είναι ένα καλό εργαλείο για να διδάξει κανείς στα παιδιά του την ευθύνη!

Τα φυτά πρέπει να ποτιστούν, να σκαλιστούν, να φροντιστούν, γι’ αυτό και πριν επιλέξετε το φυτό που θα μπει στο σπίτι σας, αναζητήστε τα πιο ανθεκτικά φυτά και τα καταλληλότερα για κλειστούς εσωτερικούς χώρους. (δείτε εδώ φυτά κατάλληλα για το μπάνιο)

Τα φυτά στο παιδικό δωμάτιο

Έρευνα της ΝΑSA αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετά φυτά που είναι κατάλληλα και απόλυτα ασφαλή για το βρεφικό δωμάτιο. Να σας θυμίσουμε ότι στο παρελθόν τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους απαγορευόντουσαν καθώς το βράδυ, έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα. 

Ποια όμως είναι εκείνα τα φυτά που θεωρούνται κατάλληλα;

Σύμφωνα με αρκετούς plantfluencer και την παραπάνω έρευνα της NASA, τα πιο κατάλληλα φυτά για το βρεφικό-παιδικό δωμάτιο είναι τα φυτά που βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί:

ereyna nasa fyta

Τα φυτά στα… ελληνικά

Η αζαλέα, η ζέρμπερα, η μπενζαμίνη, η αλόη, οι κάκτοι, το χλωρόφυτο, το ωραιόφυλλο, το σπαθίφυλλο, ο πόθος και το γεράνι είναι μερικά από τα φυτά που μπορείτε να βάλετε μέσα στο σπίτι σας.

Πηγή mothersblog.gr/