«Τραπέζι για έναν»

Στη Σουηδία τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι σκληρά και τα εστιατόρια μπορεί να παραμένουν ανοιχτά, όμως κι εκεί ο τομέας της εστίασης φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ένα ζευγάρι όμως είχε μια πρωτότυπη ιδέα, που φαίνεται πως έχει ήδη βρει φανατικούς υποστηρικτές. Ο Rasmus Persson and Linda Karlsson αποφάσισαν να φτιάξουν ένα διαφορετικό εστιατόριο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο στη μέση ενός χωραφιού. Το φαγητό παραδίδεται μέσα σε καλάθια πικ-νικ και η ονομασία αυτού του εγχειρήματος είναι «Table for one». Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θα παραγγείλει πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο και οι κρατήσεις γίνονται διαδικτυακά.

Ο Persson είναι σεφ και το αρχικό μενού που συνέλαβε αποτελείται από τρία χορτοφαγικά πιάτα. Ο Joel Söderbäck, παιδικός φίλος του Persson και ιδιοκτήτης πολλών μπαρ, αποφάσισε να συμβάλλει στην προσπάθεια, προσφέροντας μη αλκοολούχα ποτά για κάθε ζευγάρι. Τα πιάτα προετοιμάζονται στην κουζίνα του σπιτιού και τα καλάθια σερβίρονται χωρίς επαφή, χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό που οι ιδιοκτήτες έχουν φτιάξει από ένα σχοινί και μια ρόδα ποδηλάτου.

Κι αν φαντάζεστε πως μια τέτοια υπηρεσία κοστίζει μια περιουσία, κάνετε λάθος, καθώς εδώ δεν υπάρχουν τιμές. Οι επισκέπτες καλούνται να πληρώσουν ό,τι μπορούν, άλλωστε οι Persson και Karlsson δεν ανοίγουν το εστιατόριο για να βγάλουν λεφτά. Εμπνεύστηκαν την όλη ιδέα, παραδίδοντας γεύματα στους γονείς τους από το παράθυρο. Βλέποντας λοιπόν πόσο ευτυχισμένους τους έκαναν, αποφάσισαν να δώσουν και σε άλλους ανθρώπους αυτή τη χαρά.

Το ζευγάρι σχεδιάζει να «τρέξει» το όλο πρότζεκτ έως τον Αύγουστο, με το μενού να αλλάζει ακολουθώντας την εποχικότητα.

Πηγή bovary.gr/