Τρία χρόνια από την μεγάλη αναρρίχηση στο Έβερεστ

Στις 24 Μαΐου 2022 συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που η σημαία της Κύπρου επισκέφτηκε την ψηλότερη κορυφή του πλανήτη.

Σκαρφαλώνοντας στη «Στέγη του Κόσμου», ένας από τους πιο γνωστούς ορειβάτες του πλανήτη Ουκρανό-κύπριος ορειβάτης και κάτοχος του τίτλου «Snow Tiger» Evgeny Staroselsky όχι μόνο εκπλήρωσε το όνειρο ζωής του, αλλά και το ολοκλήρωσε μαζί με το εθνικό πρόγραμμα «7summitscyprus – Η σημαία της Κύπρου στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου».

Για έναν ορειβάτη, ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει μια νίκη είναι να ξεκινήσει μια νέα αποστολή! 

Όσοι γνωρίζουν τον Evgeny Staroselsky αναγνωρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται. Πρόσφατα ετοίμασε μία καινούρια αποστολή στην κορυφή του Ντενάλι στην Αλάσκα.

Το όρος ΜακΚίνλεϊ  ή Ντενάλι στην Αλάσκα είναι η ψηλότερη κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Αμερικής με ύψος 6.194 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Το όρος ΜακΚίνλεϊ είναι το ψηλότερο βουνό στην ενδοχώρα μετρώντας από τη βάση μέχρι τη κορυφή. Με βάση την τοπογραφή προεξοχή, το όρος ΜακΚίνλεϊ είναι το τρίτο πιο εξέχον βουνό στη Γη, μετά το όρος Έβερεστ και την Ακονκάγκουα, με έξαρμα 6.144 μέτρα. 

Σκοπός του Evgeny είναι η σημαία της Κύπρου και του προγράμματος 7 summits Cyprus να κυματίσει στην κορυφή του Ντενάλι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί αναφορικά με την αποστολή του Evgeny Staroselsky

https://yadi.sk/d/V-aO0koxW8cMkQ

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news