Το στατικό ποδήλατο επιστρέφει στα fitness trends

Θέλεις πολύ να κάνεις γυμναστική, αλλά δεν το παίρνεις απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ σου. Ή δεν σου ταιριάζουν οι outdoor δραστηριότητες: τρέξιμο στο κοντινό στάδιο, δημόσια όργανα στο πάρκο της γειτονιάς σου, yoga στη φύση.

Τότε, η καλύτερη επένδυση που αξίζει να κάνεις είναι το στατικό ποδήλατο. Αν ήδη έχεις ξεκινήσει να μαζεύεις τα ρούχα που έχεις ρίξει πάνω του και να το χρησιμοποιείς όπως του αρμόζει. 

Με το στατικό ποδήλατο θα βάλεις την άθληση στην καθημερινότητα σου και θα απολαύσεις πολλαπλά οφέλη. Εξάλλου, η γυμναστική μέσα στο σπίτι είναι μεγάλη τάση τώρα που μένουμε μέσα και φυσικά βελτιώνει τη ψυχολογία σου.

Φόρεσε αθλητικά και φόρμα

Για να μπεις στο mood «γυμναστική στο σπίτι» επιβάλλεται να έχεις το κατάλληλο style. Μη μείνεις με την πυζάμα σου, φόρεσε τα αθλητικά σου ρούχα και απόλαυσε όλη τη διαδικασία, όπως θα έκανες αν πήγαινες γυμναστήριο. Διάλεξε την αγαπημένη σου φόρμα, φόρεσε τα sneakers σου, πάρε μια πετσέτα δίπλα σου και ένα μπουκάλι νερό και ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα γυμναστικής σου.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους για τη προπόνηση σου

Aν είσαι αρχάρια και ξεκινάς τώρα τις προπονήσεις σου, δε χρειάζεται να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Ξεκίνησε 3 φορές τη βδομάδα για 30 λεπτά. Γιατί πάνω απ΄όλα δεν πρέπει να καταπονέσεις το σώμα σου. Αλλά και ούτε να βαρεθείς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. 

Γυμνάζεσαι ενώ βλέπεις ταινία

Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις τη προπόνηση σου με την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix. Ειδικά αν δεν είσαι και πολύ της γυμναστικής βλέποντας μια σειρά που σου αρέσει δεν καταλαβαίνεις πως πέρασε η ώρα της προπόνησης. Αν από την άλλη, δεν θέλεις να τα συνδυάσεις μπορείς να βάλεις δυνατά dance μουσική και να χαρείς την προπόνηση σου -όπως ακριβώς θα έκανες στο γυμναστήριο.

Πηγή bovary.gr/