Το προϊόν που μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σου

Αρκετές γυναίκες δεν χρησιμοποιούν το τόνερ στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας τους.

Σαφώς υπάρχει και η άλλη πλευρά, οι γυναίκες που δηλαδή που δεν αγνοούν αυτό το βήμα. Έχουν πάντα βαμβάκι στο νεσεσέρ τους, προσθέτουν toner και το εφαρμόζουν σχολαστικά στην επιδερμίδα τους.

Στο παρελθόν, το toner ήταν ένα περιττό προϊόν, μάλιστα οι γυναίκες θεωρούσαν ότι στεγνώνει την επιδερμίδα τους και δε βοηθά στην υγιή, λαμπερή όψη της

Θα πρέπει λοιπόν να τονίσουμε ότι το toner κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ενυδατώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα βοηθάει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας. Μάλιστα στην αγορά μπορεί κανείς να βρει toners που ειδικεύονται στη θεραπεία της ακμής και του λιπαρού δέρματος. 

Τα κορεάτικα προϊόντα περιποίησης του δέρματος-αυτά που ορκίζονται όλες οι beauty junkies– έχουν βοηθήσει τρομερά στην εδραίωση του toner, στη skincare ρουτίνα.

Η πρότασή τους είναι να επενδύσουμε στο double cleansing, στο σχολαστικό, διπλό καθαρισμό του δέρματος με άλλα λόγια και στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε το toner, ως το πρώτο βήμα για ενυδάτωση και θεραπεία της επιδερμίδας.

Με άλλα λόγια το toner το εφαρμόζουμε μετά τον καθαρισμό του προσώπου και ακολουθεί ο ορός και η κρέμα.

Τι είναι όμως το toner;Με απλά κατανοητά λόγια, θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το toner με το νερό. Τόσο η σύστασή του, όσο και η δράση του στο δέρμα μοιάζει με το νερό. Η διαφορά είναι ότι είναι γεμάτο από συστατικά, οξέα, γλυκερίνη, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, τα οποία εισχωρούν στις εσωτερικές στοιβάδες δέρματος.

Αν μιλήσουμε επιστημονικά θα πρέπει να περιγράψουμε το toner, ως ένα γρήγορο διεισδυτικό υγρό που προσφέρει στο δέρμα άμεσα ενυδάτωση και βοηθά στην απομάκρυνση κάποιων νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος. 

Σκεφτείτε το toner ως το προϊόν που προετοιμάζει τους πόρους σας. Το δέρμα είναι σαν ένα αποξηραμένο σφουγγάρι. Αν βάζετε μια παχιά κρέμα σε ένα ξηρό σφουγγάρι, δεν θα απορροφηθεί, ενώ παράλληλα δεν είναι προετοιμασμένο για να αποκτήσει υγρασία. Αν πρώτα εισχωρήσει κάτι υγρό-ο ουσιαστικός ρόλος του toner στην επιδερμίδα-, τότε η κρέμα θα εισχωρήσει πιο εύκολα.

Πηγή bovary.gr/