Το πλάνο εκγύμνασης του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί στα 35 του χρόνια το απόλυτο role model φυσικής κατάστασης και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Έχοντας ένα εκπληκτικό αθλητικό σώμα, στο οποίο το ποσοστό λίπους αγγίζει μόλις το 7%, είναι σίγουρο πως τον ζηλεύουν πολλοί νεότεροι του.

Το αποτέλεσμα που βλέπουμε στα γήπεδα είναι φυσικά ένας συνδυασμός εξάσκησης και αυστηρού διατροφικού πλάνου. Κι ενώ δεν είναι εύκολο να πιάσει κανείς τις επιδόσεις του Ρονάλντο στη γυμναστική, το πρόγραμμα του μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους λιγότερο «μυημένους» στο σωστό μονοπάτι.

Η καθημερινότητα του Ρονάλντο περιλαμβάνει 3-4 ώρες γυμναστικής και διατροφή πλούσια σε βιταμίνες με αρκετά γεύματα την ημέρα.  Επίσης, φροντίζει πάντα να απολαμβάνει 8 ώρες βραδινού ύπνου.

Το πρόγραμμα εκγύμνασης του Ρονάλντο περιλαμβάνει ασκήσεις χωρισμένες σε κατηγορίες που του εξασφαλίζουν τις επιθυμητές επιδόσεις εντός των γηπέδων. Κάποιες από αυτές είναι cardio με τρέξιμο, σπριντ, τεχνικές ασκήσεις για καλύτερο κοντρόλ στο ποδόσφαιρο, ασκήσεις τακτικής για καλύτερη επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και άσκηση στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση των μυϊκών ομάδων του σώματος. Οι ασκήσεις που κάνει συνδυάζονται με αρκετές επαναλήψεις, ενώ δύο μέρες την εβδομάδα παίρνει «ρεπό» από το γυμναστήριο.

Όταν κάποιος βρίσκεται στο επίπεδο του Ρονάλντο, γνωρίζει ότι οι εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις απαιτούν και εξαιρετικά σκληρή δουλειά. Σε ηλικία που πολλοί κορυφαίοι ποδοσφαιριστές σιγά σιγά αποσύρονται, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους μετά από 9 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και παραμένει ακμαιότατος.

Πηγή fmh.gr/