Το παιδί με το σπασμένο κρανίο που τρελαίνει τους επιστήμονες

Το αντίστοιχο βιβλίο Guiness  στην Ινδία λέγεται Limca. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ο Νιλακάντα Μπάνου Πρακάς εκτελεί πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις σε 12 δευτερόλεπτα, την μικρότερη χρονική διάρκεια στο κόσμο, δέκα φορές ταχύτερα από τον μέσο ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα κέρδισε και τον διαγωνισμό Νοητικών Υπολογισμών στο Λονδίνο κάνοντας την επιτροπή να μείνει με το στόμα ανοιχτό, με την ταχύτητα και την ακρίβεια των απαντήσεών του.

Νίκησε 29 αντιπάλους και στέφθηκε πρώτος, ενώ για την ιστορία είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Όμως στα 5 του έτη, οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι θα μείνει διανοητικά ανάπηρος, όταν σε ένα τροχαίο είχε ραγίσει σε πολλά σημεία το κρανίο του.

Όμως οι γονείς του όσο καιρό έμεινε στο κρεβάτι, δεν τον άφησαν μόνο. του έδιναν να φτιάχνει παζλ, και βιβλία με μαθηματικές πράξεις για να μένει δραστήριος. 15 χρόνια μετά θεωρείται “παιδί θαύμα”.

Σήμερα έχει τη δικιά του start up επιχείρηση, ενώ ταξιδεύει σε όλη την Ινδία, δίνοντας αγώνα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, και να σταματήσει η παιδική εργασία.

Πηγή e-daily.gr/