Το μοντέλο με σύνδρομο Down που έχει συνεπάρει τον κόσμο της μόδας

Η 22χρονη Σοφία, μοντέλο με σύνδρομο Down, η ομορφιά δεν έχει να κάνει με ύψος, βάρος, φύλο, φυλή ή γονιδίωμα. 

H 22χρονη Σοφία, μοντέλο με σύνδρομο Down από το Πουέρτο Ρίκο, έκανε το ντεμπούτο της στα ντεφιλέ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, αποδεικνύοντας πως ακόμα και σε ένα επάγγελμα με ασφυκτικά όρια στα πρότυπα ομορφιάς, όποιος θέλει, μπορεί.

«Θα πάω σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει φόβος. Εντός κι εκτός δεν υπάρχουν όρια. Μπορείς κι εσύ να εκπληρώσεις το όνειρό σου» δηλώνει η 22χρονη στο λογαριασμό της στο Instagram όπου έχει πάνω από 60.000 followers.

Η Σοφία ενσαρκώνει την απόδειξη πως η ομορφιά δεν έχει να κάνει με ύψος, βάρος, φύλο, φυλή ή γονιδίωμα. Κι αν οι πολλοί μεγαλώνοντας απομακρύνονται από τα όνειρα των παιδικών τους χρόνων, ίσως υπό το φόβο της αποτυχίας, η Σοφία επέμεινε. Από την ηλικία των 5 χρόνων ήξερε πως ήθελε να γίνει μοντέλο κι επιχειρηματίας. Και σήμερα, στα 22 της, μπορεί να επαίρεται πως στο βιογραφικό της έχει ήδη συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα σόου της παγκόσμιας μόδας. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, λέει.

«Θέλω να δείξω στον κόσμο πως έχω ό,τι χρειάζεται ένα μοντέλο για να λάμψει» έγραψε η Σοφία στους followers της την ημέρα της επίδειξης. Και ήδη πολλές εταιρείες της έχουν χτυπήσει την «πόρτα» για συνεργασία στο Πουέρτο Ρίκο. Πέραν της πορείας της πάνω στην πασαρέλα, όμως, η 22χρονη Πορτορικανή ήδη «τρέχει» το δικό της fashion brand, το “Alavett”, κυνηγώντας το δεύτερο όνειρό της για μία επιχειρηματική καριέρα. Η online μπουτίκ προσφέρει από τσάντες μέχρι αυτοκόλλητα και, όπως λέει η ίδια, είναι η δική της «φωνή χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή newsitamea.gr/