Το μάτι του δράκου: Η μυστηριώδης λίμνη της Ιαπωνίας

Κρυμμένη στο όρος Χατσιμαντάι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η λίμνη Καγκάμι Νούμα κρύβει ένα μυστικό. Τις περισσότερες φορές είναι αρκετά συνηθισμένη, αλλά αν πάτε εκεί την κατάλληλη στιγμή, ίσως να είστε τυχεροί και δείτε ένα εξαιρετικό φαινόμενο: τη λίμνη να μεταλλάσσεται σε κάτι που μοιάζει με ένα τεράστιο μάτι. Ο τοπικός θρύλος υποστηρίζει ότι προκαλείται από μερικούς δράκους στην περιοχή. 

«Το χιόνι λιώνει και για πολύ λίγο αποκαλύπτεται η ομορφιά που δημιουργεί η φύση», λέει ο Κάνζο Τσουνόντα, ιδιοκτήτης ξενώνα στην περιοχή. «Αν χαθεί η σωστή στιγμή, τότε είναι μία απλή λίμνη». Η καλύτερη περίοδος, λέει, διαρκεί μόνο μια εβδομάδα. «Αισθάνομαι ευγνώμων που μπορώ να το βλέπω κάθε χρόνο».

Την περίοδο της Άνοιξης, το χιόνι λιώνει περιμετρικά της λίμνης, ενώ στο εσωτερικό του παραμένει ακόμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν ένα μάτι. Επίσης υπάρχουν χρονιές που δεν συμβαίνει καθόλου αυτό, ή καταρρέει αμέσως μόλις σχηματιστεί το δαχτυλίδι.

Πρώτη φορά που έγινε αναφορά στο Μάτι του Δράκου ήταν το 2016. Ένας τουρίστας από την Ταϊβάν, που ήταν τυχερός να δει το φαινόμενο, ανέβασε φωτογραφία στα social media, κάνοντας λόγο για το «μάτι του δράκου»

Οι δράκοι είναι πάντα παρόντες στους τοπικούς θρύλους. Σύμφωνα με έναν θρύλου, ένας νεαρός άνδρας μετατράπηκε σε δράκο όταν ήπιε νερό από μία πηγή του βουνού και ερωτεύτηκε μία νεαρή γυναίκα που είχε την ίδια τύχη. Εξορίστηκαν σε λίμνες στις δύο πλευρές του βουνού και κάθε χρόνο ταξίδευε από την άλλη πλευρά για να δει την αγαπημένη του. Χάρη στον έρωτά τους οι λίμνες της περιοχής δεν παγώνουν ποτέ ολοκληρωτικά.

Οι επισκέπτες μάλιστα πολλές φορές μεταφέρουν «δώρα» για τον δράκο, όπως φαγητό.

Πηγή huffingtonpost.gr/