Το δώρο της φύσης

Η φύση είμαστε εμείς και εμείς η φύση, δεν γίνεται να πηγαίνουμε προς κάποια άλλη κατεύθυνση. Το ερώτημα όμως είναι, έχουμε άραγε καταλάβει πόσο σπουδαία και αναγκαία είναι η επιρροή της σε όλη μας της ύπαρξη; Έχουμε καταλάβει πως όλα πηγάζουν χάρις σε αυτή;

Καμιά φορά ούτε την βλέπουμε ούτε την αισθανόμαστε. Κι όμως είναι ένας βασικός βοηθητικός παράγοντας για την εξέλιξη αλλά και την ισορροπία μας.

Αντικατέστησε τις ώρες που απλά χαζεύεις στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή με μια βόλτα στη φύση.

Θέλεις στη θάλασσα;
Θέλεις στο βουνό;
Θέλεις στο δάσος;

Θα νιώσεις ενωμένος μαζί της και κατευθείαν θα βρεθείς ανακουφισμένος από οποιοδήποτε βάρος κουβαλάς.

Είναι τόσο απλό, να βρεθείς κοντά της κι αυτή κοντά σου. Χάρισε την όμορφη αύρα σου, θα την απορροφήσει η θάλασσα, το δέντρο, η άμμος, το χώμα.

Η δημιουργία είναι η φύση, όλα κάνουν κύκλο, κι εσύ αν μπορείς να βοηθήσεις κάπως σε αυτό, είναι να βγάλεις το μαγικό ραβδάκι που έχεις στην καρδιά σου και να γίνει ένα μαζί της.

Να πηγαίνεις περιπάτους κάθε μέρα αν έχεις την δυνατότητα, θα δεις την αλλαγή στην ψυχική σου υγεία, αλλά και στην πνευματικότητα σου.

Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει, μα όπως θα βγάλεις εσύ το μαγικό ραβδάκι της καρδιάς σου έτσι κι αυτή θα βγάλει το δικό της.

Αρκεί μόνο να δεχτείς το δώρο της ύπαρξης της, κι όταν το ανοίξεις θα έχεις καταλάβει πια, πως μέσα εκεί, υπάρχουν τα πιο όμορφα χρώματα, οι πιο ωραίες μυρωδιές, η πιο ζεστή αγκαλιά και η μεγαλύτερη έννοια. Χωρίς λόγια, μόνο με τη δύναμη της αύρας της.

Πηγή awakengr.com/