Το βιβλίο της Angelina Jolie για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλέον γεγονός

Μόλις κυκλοφόρησε (και) στα ελληνικά.

Χολιγουντιανή σταρ, πολύτεκνη, ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η ακτιβίστρια Αντζελίνα Τζολί υπογράφει ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και στα ελληνικά.

«Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έχουν συγγράψει οι, Nicky Parker της Διεθνούς Αμνηστίας, Αντζελίνα Τζολί και Geraldine Van Bueren. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Γναφάκη.


Το βιβλίο αυτό είναι ο καρπός της συνεργασίας της Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εδώ και περισσότερο από είκοσι χρόνια, της Διεθνούς Αμνηστίας, της μεγαλύτερης διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και της καθηγήτριας Geraldine Van Bueren QC, ειδικής στα δικαιώματα των παιδιών.

«Αν οι κυβερνήσεις τηρούσαν τον λόγο τους, αν όλοι οι ενήλικες σέβονταν τα δικαιώματα των παιδιών, τότε αυτό το βιβλίο δε θα είχε λόγο ύπαρξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η μαμά έξι παιδιών, Αντζελίνα Τζολί, για το βιβλίο.

Η Αντζελίνα Τζολι, που πρόσφατα επισκέφτηκε και την Ουκρανία και μίλησε για τα παιδιά του πολέμου, σημειώνει χαρακτηριστικά, «υπάρχει, ωστόσο, τεράστιο χάσμα μεταξύ των δικαιωμάτων σου ως παιδιού στη θεωρία και του τι συμβαίνει στην πράξη».

«Πράγματι, κάποιοι ενήλικες δε θα ήθελαν καθόλου να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Θα έβρισκαν μάλιστα και ένα σωρό δικαιολογίες για να εξηγήσουν για ποιον λόγο τα δικαιώματα του παιδιού δεν ισχύουν στη δική σου περίπτωση ή σε αυτή της χώρας σου. Αυτό το βιβλίο θα σε εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να μάθεις να υπερασπίζεσαι όχι μόνο τα δικά σου δικαιώματα, αλλά και των άλλων… Ελπίζω λοιπόν το βιβλίο αυτό να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τι στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σ’ εσένα και στα δικαιώματά σου και με ποιον τρόπο μπορείς να δράσεις. Ελπίζω να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σένα, ώστε να μάθεις τα δικαιώματά σου και να τα διεκδικήσεις» αναφέρει μιλώντας για το βιβλίο η Αντζελίνα Τζολί.

Ενας οδηγός για παιδιά από την Αντζελίνα Τζολί

Είναι ένας πολύτιμος οδηγός για τα παιδιά και τις νέες και τους νέους που εξηγεί ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και που τους εξοπλίζει με τις γνώσεις που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.


Το βιβλίο αναδεικνύει το δυναμικό έργο των νέων ακτιβιστριών και των νέων ακτιβιστών σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνει εργαλεία για να γνωρίσουν τους νόμους, να αναλάβουν δράση και να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει δικαιωματικά.


Είπαν για το βιβλίο της Αντζελίνα Τζολί…

Για το βιβλίο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια η ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι απο το Πακιστάν που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. «Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός για κάθε νέα και κάθε νέο που πιστεύει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους και όλες μας» αναφέρει η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

«Αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για τις νέες και τους νέους που νοιάζονται για τον κόσμο και θέλουν να κάνουν τη διαφορά» τόνισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα / Συγγραφέας: Διεθνής Αμνηστία, Angelina Jolie και Geraldine Van Bueren/ Μετάφραση: Ανδρέας Γναφάκης / Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ


ΠΗΓΗ

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news