Το βίντεο της ημέρας: Η μαύρη μπογιά στα γάντια δείχνει το λάθος που κάνεις

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στον κόσμο με χιλιάδες κρούσματα, χώρες έχουν μπει στην απομόνωση και σε καραντίνα και η προστασία μας έχει μπει σε προτεραιότητα.

Ένα από τα πλέον σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε είναι τοσχολαστικό πλύσιμο των χεριών μας με σαπούνι.

Και μπορεί να φαίνεται σαν κάτι απλό και εύκολο, ωστόσο, δεν είναι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημοσιεύσει βίντεο με τον σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα.Όμως, μάλλον πολλοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες κατά γράμμα.

Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει γίνει viral, δείχνει ότι μπορεί να πλένουμε τα χέρια μας ακόμη με λάθος τρόπο.

Το βίντεο μοιράστηκε στο Twitter και δείχνει έναν άνδρα να φορά λευκά γάντια μιας χρήσης. Στη συνέχεια βάζει πάνω στα χέρια του με τα γάντια μαύρη μπογιά, που αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Ο άνδρας αρχίζει να τρίβει τα χέρια του μαζί, κάνοντας όλη τη διαδικασία του πλυσίματος των χεριών.

Στο τέλος του βίντεο, όλη η παλάμη του είναι καλυμμένη με χρώμα. Σκοπός είναι να δείξει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε βήμα-βήμα την τεχνική του ΠΟΥ για το πλύσιμο των χεριών.

Το βίντεο έχει πάνω από 159,7k likes και 146,1k retweets, ενώ οι χρήστες το χαρακτήρισαν ως την τέλεια αναπαράσταση.

Πηγή bovary.gr/