Τι σημαίνει Clean Beauty και γιατί είναι τόσο σημαντική το 2021;

Η αύξηση της ενασχόλησης όλο και περισσότερων γυναικών με το skincare, φέρνει στην επικαιρότητα και ζητήματα που απασχολούν τόσο τις ίδιες όσο και τη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ και χρόνια. Το κίνημα Clean Beauty, έχει μπει στη ζωή μας και λαμβάνεται υπόψιν από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών. 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ CLEAN BEAUTY;

Το κίνημα της “Καθαρής Ομορφιάς”, στηρίζεται στην διαφάνεια, την ηθική και τη βιωσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που το ασπάζονται, επιλέγουν να μην χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα συστατικά που έχουν ενοχοποιηθεί ως επιβλαβή, στην παραγωγή των προϊόντων τους. 

Στοχεύουν όσο το δυνατόν στη μείωση αρκετών συστατικών που φαίνεται ότι δεν είναι τόσο καλά για το δέρμα μας. Μεταξύ άλλων αναφερόμαστε στα: parabens, φορμαλδεΰδη, triclosan, τεχνητά αρώματα. Αντί γι’αυτά τα χημικά, επιλέγονται φυσικά συστατικά, ασφαλέστερα για την επιδερμίδα. Ωστόσο, τα συστατικά αυτά, θα πρέπει να προέρχονται από βιώσιμες καλλιέργειες και να μην βλάπτουν τη λειτουργία του οικοσυστήματος (για παράδειγμα, κάτι που μπορεί να είναι σε μεγάλη έλλειψη).

Επιπλέον, οι εταιρείες που δίνουν σημασία στη διαφάνεια, βρίσκονται σε καλό δρόμο για την “Καθαρή ομορφιά”. Στην περίπτωση αυτή, εννοούμε ότι δεν αποκρύπτουν συστατικά από τις ετικέτες των προϊόντων τους. 

Η άλλη πλευρά της Clean Beauty είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Η οικολογική συνείδηση απασχολεί ακόμα και τους κολοσσούς της βιομηχανίας. Αρκετές μεγάλες εταιρείες, πλέον, στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, υπάρχει μια προσπάθεια να μειωθεί το πλαστικό που χρησιμοποιούν, αντικαθιστώντας τις συσκευασίες των προϊόντων τους με νέες ανακυκλώσιμες, ή και από ανακυκλωμένα υλικά. 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Το 2021, η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα μεγαλώνει. Η Clean Beauty είναι σημαντική για τους λόγους που αναφέραμε και παραπάνω. Το κίνημα εξελίσσεται σταδιακά και στοχεύει στη βελτίωση τόσο της σύνθεσης των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε, όσο και της περιβαλλοντική συνείδησης των εταιρειών και των καταναλωτών.

Πηγή pink.gr/